Iš Kauno kilo sraigtasparnis – ieškota parasparnio piloto | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno kilo sraigtasparnis – ieškota parasparnio piloto

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Oro navigacijos“ Aeronautikos gelbėjimo koordinacinis centras (AGKC) pirmadienį koordinavo paieškos ir gelbėjimo darbus ieškant galimai nukritusio parasparnio piloto. Išžvalgius 15 kv. km teritoriją, operacija nutraukta.

Kaip skelbiama „Oro navigacijos“ pranešime, apie 13 val. Bendrasis pagalbos centras AGKC informavo, kad Kaišiadorių rajono Kudonių kaime stebėtojas matė už kelių kilometrų nukrentant parasparnį.

Gavus pranešimą, į įvykio vietą buvo nusiųstos policijos pajėgos, kurios ieškojo galimai nukritusio parasparnio. Iš Kauno karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo posto buvo pakeltas karinių oro pajėgų sraigtasparnis MI-8, jis žvalgė nurodytą teritoriją iš oro.

Paieškos ir gelbėjimo darbai vyko kelias valandas, išžvalgyta apie 15 kvadratinių kilometrų teritorija.

Apie 15.15 val. paieškos ir gelbėjimo operacija buvo nutraukta. Parasparnio nebuvo rasta. Manoma, kad bendruoju pagalbos centro numeriu pateikta informacija nepasitvirtino.

„Oro navigacijos“ komunikacijos vadovas Vytautas Beniušis portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė nenorįs spekuliuoti, ar iškvietimas buvo melagingas, ar kaip nelaimė tiesiog interpretuotas įprastas piloto manevravimas. Jo teigimu, paieška bus tęsiama nebent gavus naujos informacijos apie šį įvykį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA