Kauno valdžia pasakė, kokią dovaną vakar iš tiesų norėjo įteikti vilniečiams (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia pasakė, kokią dovaną vakar iš tiesų norėjo įteikti vilniečiams (nuotraukų galerija)

Kauno savivaldybės nuotr.

Vakar vakare Kaune buvo galima pajusti tikrų tikriausią šventinį siautulį, prasidedantį nuo Kauno autobusų stoties bei nusitęsiantį iki pat restoranų, kavinių ir kauniečių namų. Daugiau kaip tūkstantis vilniečių atvyko į laikinąją sostinę paminėti savo miesto gimtadienio prie vakarienės stalo. Geros nuotaikos kibirkštis prisiminus vakarykštę Kauno dovaną Vilniui neblėsta ir šiandien.

[galerija kiek=”20″]

„Tai yra absoliučiai nerealu! Jūs tik pasižiūrėkite į šitas visas šypsenas ir geras emocijas, kurios matomos vien iš nuotraukų. Būtent tokią dovaną ir norėjome šiemet įteikti vilniečiams. Ne vakarienę, o štai tokią gerą energiją, pozityvą bei bendravimą. Norime tikrai nuoširdžiai padėkoti visiems, kurie pasiryžo priimti šį Kauno kvietimą tiek vaišinti, tiek atvykti į Kauną. Nes be tokių žmonių, ši idėja būtų nieko verta. Ačiū!“, – tokiu prierašu prie nuotraukų albumo „Vilniaus gimtadienis Kaune“, patalpinto socialinio tinklo profilyje, pasidalino Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Nuotraukų albume užfiksuota vilniečių ir kauniečių bendrystė, kuri vakar tapo dar tvirtesne. Sostinės gyventojus susėsti prie bendro stalo iš viso pakvietė 539 kauniečiai. Tarp kurių ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su drauge Loreta, pakvietęs svečius į restoraną „Medžiotojų užeiga“.

Kartu su miesto meru sostinės jubiliejų šventė daugelis žinomų veidų šalyje: žurnalistas Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa, žurnalistas bei visuomenininkas Andrius Tapinas su žmona Rasa, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis su žmona Viktorija ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas su žmona Edyta.

Taip pat išskirtinė vakarienė vyko VII forte, kur šio forto muziejaus vadovas Vladimir Orlov 22-iems nepažįstamiems vilniečiams ruošė neeilinę vakarienę – tvirtovišką troškinį, gamintą lauke.

Penkis nepažįstamus vilniečius į savo namus pakvietė ir Kūrybos kampo 360° steigėjas bei vystytojas Giedrius Bučas su žmona Asta.

„Esame jauni, auginame 2 jaunus sūnus, vyresnėliui Rokui 21 metai, jaunėliui Dovydui 15 metų ir Labradoro Retriverį Torį. Domimės antrinio dizaino ir beatliekio gyvenimo būdo filosofija. Taip pat esame aistringi lietuviškos pirties mylėtojai, vedame edukacines pirties programas. Šiuo metu kuriamės naujuose darniuose savo namuose. Svečiai, kurie aplankė mus vakar buvo pirmieji svečiai mūsų namuose. Labai jų laukėme“, – sakė kauniečiai.

Į Kauną vakar daugelis vilniečių atvyko nemokamai – juos vežė autobusai. Kiti miestą pasiekė asmeniniu transportu. Svečius atsinaujinusioje Kauno autobusų stotyje pasitiko staigmena – grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Vienu metu šeštadienį mieste vyko 333 vakarienės. Iš jų 58 buvo skirtos nepažįstamiems vilniečiams, o 275 – draugams bei bičiuliams. Vakariene nemokamai pavaišinti 1033 vilniečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA