Paaiškėjo, kuria specialiąja tarnyba gyventojai pasitiki labiausiai | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kuria specialiąja tarnyba gyventojai pasitiki labiausiai

BNS 2018/01/27 08:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Didėja šalies gyventojų pasitikėjimas policija – ja pasitiki daugiausia žmonių per pastaruosius 20 metų, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa.

„Ugniagesiai–gelbėtojai kaip visada – pirmi, policija – antroje vietoje. Naujovė ta, kad policija pasitiki jau 65 proc. Per 20 metų, kiek mes matuojame, tai yra aukščiausias pasitikėjimo policija rezultatas. Rekordiškai aukštas. Metai iš metų auga gal 10 metų tas pasitikėjimas“, – apklausos rezultatus BNS komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Pasak jo, pagal „Eurobarometro“ duomenis, pasitikėjimas policija dabar Lietuvoje irgi yra aukščiau negu Europos Sąjungos vidurkis.

V. Gaidys taip pat pranešė, kad reitingų piką pasiekė ir savivalda: „Pasitikėjimas savivaldybėmis nėra aukštas, bet aukščiausias per visus matavimus“.

Ugniagesiais–gelbėtojais pasitiki 88,3 proc. (88,5 proc. gruodį) gyventojų, o nepasitiki 1,8 proc. (2,5 proc. gruodį), policija – atitinkamai 65,3 proc. (62,2 proc. gruodį) ir 10.5 proc. (11,7 proc. gruodį). Trečioje vietoje lieka kariuomenė.

Savivaldybėmis pasitiki 36,7 proc. (32 proc. gruodį) gyventojų, o nepasitiki 22,7 proc. (22,5 proc. gruodį).

V. Gaidys teigė prognozavęs smuksiantį pasitikėjimą žiniasklaida. Pasak jo, tikėtis pasikeitimų reitinge skatino situacija dėl Lietuvos radijo ir televizijos, jos veiklos tyrimas Seime. „Neįvyko jokių pokyčių. Matyt LRT yra LRT, o žiniasklaida…“ – teigė V. Gaidys.

Visuomenės apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko sausio 12–21 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA