Sinoptikės prognozės savaitgaliui: sekmadienį plūstels šiluma | Kas vyksta Kaune

Sinoptikės prognozės savaitgaliui: sekmadienį plūstels šiluma

BNS 2018/01/27 09:57
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitgalį vyraus krituliai, rūkas, šlapdriba, stiprės vėjas, bet bus šilta, Lietuvos radijui teigė Hidrometeorologijos tarnybos specialistė Edita Gečaitė. Kitą savaitę ji prognozuoja irgi šiltą, bet vėjuotą.

Pasak jos, šeštadienis bus debesuotas, pragiedrulių mažai.

„Per daugelį rajonų slinks krituliai, jie bus daugiausia nedideli bei su pertraukomis, rytiniuose rajonuose mišrūs vyraus šlapdriba, tuo metu vakaruose daugiausia silpnas lietus, vietomis išliks ir rūkas, o kai kur tikėtina silpna lijundra, rytuose vis dar laikysis plikledis, vėjas bus nestiprus – pietvakarių, vakarų, o temperatūra kils iki 4 laipsnių šilumos“, – prognozavo ji.

Sinoptikės teigimu, sekmadienį iš vakarų jau artės naujas Atlanto ciklonas ir kartu su savimi atsineš ir naują kritulių porciją – krituliai slinks per daugelį šalies rajonų, jau šį kartą bus gausesni nei šeštadienį. Bus ir didesni jų kiekiai.

„Be to, artėjant ciklonui, sustiprės ir vėjas, dieną kai kur gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę, bet vis dar išliks šilta – naktį 1–2 laipsniai šalčio kai kur rytuose, taigi šiame regione ir vėl bus slidu. Kituose šalies regionuose bus iki 3 laipsnių šilumos“, – teigė E. Gečaitė.

Sekmadienio dieną bus panašiai kaip šeštadienį – 0–5 laipsniai šilumos.

Kitos savaitės orai ims bjurti.

„Pirmadienį permainų ne tiek ir daug – temperatūra tiek naktį, tiek ir dieną silpnai teigiama. Naktį bus ir apie 0 laipsnių. Tikėtinas plikledis. Kritulių bus nemažai, ypač dienos metu, vyraus lietus bei šlapdriba, išliks stiprokas vėjas. Antradienį bus dar šiek tiek nemaloniau, nes bus ne tik krituliai, bet ir vėjuota daugelyje rajonų – gūsiai15– 20 metrų per sekundę, o kai kur ir iki 24 metrų sustiprės. Temperatūra silpnai teigiama tiek naktį, tiek ir dieną“, – sakė E. Gečaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA