Paskubėkite: prasideda ilgai laukti didieji žiemos išpardavimai | Kas vyksta Kaune

Paskubėkite: prasideda ilgai laukti didieji žiemos išpardavimai

Organizatorių nuotr.

Įpusėjus žiemai, prieš pirmuosius naujų pavasario – vasaros kolekcijų pasirodymą, visuose prekybos centruose prasideda ilgai laukti didžiausi vis dar aktualių rudens ir žiemos sezono prekių išpardavimai. Tai būtinas prekybos centrų veiksmas tam, kad atlaisvinti lentynas naujoms pavasario kolekcijoms.

„Nuolaidos šiuo laikotarpiu šauna į didžiausias aukštumas. O labiausiai išlošia šioje situacijoje pirkėjai, nepabijoję šios žiemos kolekcija puoštis ir kitais metais“, – sako pirkinių centro „Savas“ vadovė Aušra Lapinskienė.

Išpardavimais domisi 80 proc. pirkėjų

Šių metų sausio pradžioje pirkinių centras „Savas“, norėdamas sužinoti savo lankytojų požiūrį į išpardavimus, atliko apklausą, kurios metu buvo apklausti 226 žmonės, vyrai ir moterys, kurių amžius svyruoja nuo 23 iki 59 metų. Pasak respondentų, vienaip ar kitaip išpardavimų laukia ir juose sudalyvauja apie 80 peoc. apklaustų žmonių.

Pagrindiniu išpardavimų taikiniu dažniausiai tampa drabužiai ir avalynė, tačiau nevengiama pasižvalgyti ir rankinės, papuošalų, namų apyvokos reikmenų, tokių kaip rankšluostis ar tiesiog pintas krepšelis. Dažnas pirkėjas pastebi, kad, lyginant pastarųjų metų žieminės drabužių ir avalynės kolekcijų dizainą, drastiškai jis tikrai nepasikeičia. O perkant žieminius batus ar drabužius žiemai jau įpusėjus, galima sutaupyti ne tik pusę, bet ir visus du trečdalius jų kainos.

Puikus metas norintiems ir mokantiems taupyti

„Prasidėjus išpardavimams, už vienerių batų kainą nusiperku bent kelias poras. O atėjus naujam žiemos sezonui, nebereikia lakstyti po parduotuves ir pirkti už nerealią kainą“,- savo mintimis dalinasi pirkinių centro „Savas“ lankytoja Ingrida Žilinskienė. Tačiau yra ir kita nuomonė šia tema. Apie 20 proc. visų apklaustųjų drabužius ir avalynę perka tada, kai tam yra poreikis. „Negaliu nuspėti, kokio megztinio ar palto norėsiu kitą žiemą. Todėl susilaikysiu ir palauksiu naujos kolekcijos“, – sako užkalbinta lankytoja Ramutė.

Sunku būtų kategoriškai teigti, kuri investicija yra teisingesnė: ar pirkti tai, ko reikia ir kada reikia, ar pirkti pigiau ir laukti, kada to prireiks ateityje. Iš kitos pusės, žiema dar tik įpusėjusi. Pavasario laukti dar teks ilgai. Dar šią žiemą puikiai pasitarnautų ir nauji šilti aulinukai, ir šiltas megztukas. „Ilgai delsti ir laukti maksimalių nuolaidų tikrai neverta. Didesnės, nei šiuo metu, jos jau nebebus. Svarbu žinoti, kad tokiu metu žiemos kolekcijos ne visada papildomos. Vakar patikusio drabužio ar jo dydžio šiandien jau galima ir neberasti. Šiuo metu galioja taisyklė: kas greitesnis – tas gudresnis“, – sako pirkinių centro „Savas“ vadovė Aušra Lapinskienė.

Išpardavimai – papildomas pirkimo malonumas

„Pirkimas suteikia daug gerų emocijų. Tarsi išlaisviname ir apdovanojame save. Na, o jeigu tai galima padaryti nesuteikiant didelės žalos savam biudžetui – tai jau dvigubas malonumas“, – nuomone dalinasi A.Lapinskienė.

Vasario viduryje į pirkinių centro „Savas“ parduotuves sugužės ir naujos pavasario kolekcijas. Ir vėl apsisuks nuostabus gyvenimo ratas, į mūsų gyvenimą įnešdamas naujų spalvų, emocijų ir jausmų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA