Žurnalistai įvertinti 1000 eurų premijomis: tarp apdovanotųjų ir kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Žurnalistai įvertinti 1000 eurų premijomis: tarp apdovanotųjų ir kauniečiai

DELFI nuotr.

Europos Sąjungos investicijų efektyvumą Lietuvoje praėjusiais metais tyrinėję žurnalistai ir redaktoriai bei komentatoriai už savo išskirtinius straipsnius, laidas ar komentarus sausio 25-osios vakarą apdovanojami iškilmingame renginyje M. Mažvydo bibliotekoje Vilniuje.

[galerija kiek=”20″]

Šio konkurso tikslas – skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius, planuojamus ir vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei, gyventojui.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Finansų ministerijos inicijuotame kūrybiniame konkurse „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei“ varžėsi bemaž 140 įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Tačiau piniginiais prizais po 1000 eurų, diplomais bei autorinėmis skulptūromis apdovanojami tik dešimt laureatų.

„Europos Sąjungos ateitį mes kuriame patys, o milžiniškos investicijos mūsų šalies žmonėms ir ekonomikai turi padėti kurti bendrą gerovę. Rasti geriausius sprendimus, kur turėtų būti investuojami pinigai, nėra lengva. Analizuoti ir vertinti jau padarytas investicijas ar tik planuojamus didelius darbus reikia daug kantrybės, žinių ir profesionalumo. Todėl šiandien galime džiaugtis, kad geriausieji žurnalistikos profesionalai tyrinėja šią sritį ir mes bent simboliškai galime jiems padėkoti už šį darbą“, – renginio išvakarėse sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Nominantus vertino solidi aštuonių žiniasklaidos ekspertų komisiją, kurioje dirbo Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Rytas Staselis (komisijos pirmininkas), Aistė Žilinskienė. Geriausieji darbai ir autoriai buvo atrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais – turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas. Toks pat konkursas planuojamas ir ateityje.

Konkurso nominacijos ir laureatai:

Metų diskusija televizijoje – Živilė Kropaitė (LRT televizija)

Metų reportažas televizijoje – Kristina Karlonė (Lietuvos ryto televizija)

Metų reportažas spaudoje ar interneto žiniasklaidoje – Vilma Jakubauskaitė Kasperavičienė („Lietuvos žinios“) ir Edita Radzevičiūtė („Kauno diena“)

Metų tyrimas – Šarūnas Černiauskas ir Birutė Davidonytė (15min.lt), taip pat Vilma Danauskienė (Delfi.lt)

Metų žurnalistas (ES investicijų tema profsionaliausiai dirbantis žurnalistas) – Ernestas Naprys (15min.lt) ir Dalius Simėnas („Verslo žinios“ ir vz.lt)

Metų redakcija (išskirtinį dėmesį ir profesionalumą temai skyrusi redakcija) – Vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas („Verslo žinios“)

Metų komentaras – Rimvydas Valatka (Delfi.lt)

Tarp apdovanotųjų – trys Kauno regione dirbančios žurnalistės: tai „Lietuvos ryto televizijos“ reporterė Kristina Karlonė, parengusi reportažą apie už ES lėšas sutvarkytą apleistą poilsiavietę Jurbarko rajone, kritinius reportažus apie ES lėšų panaudojimą konkursui teikusi dienraščio „Kauno diena“ žurnalistė Edita Radzevičiūtė ir „Lietuvos žinių“ žurnalistė Vilma Jakubauskaitė-Kasperavičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA