Docentu tapęs L. Adomaitis: siekite aukštumų, bet nepamirškite išlikti žmonėmis | Kas vyksta Kaune

Docentu tapęs L. Adomaitis: siekite aukštumų, bet nepamirškite išlikti žmonėmis

J. Kamensko nuotr.

Muzikos prodiuseris, dainininkas, kompozitorius ir KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto lektorius Linas Adomaitis tapo docentu. Žinomas kaunietis sako, jog tai jam išties taurus pasiekimas, įvertinimas ir, žinoma, atsakomybė.

„Jaučiuosi labai pozityviai – draugai ir kolegos iš muzikos pasaulio nuoširdžiai sveikina. Nesitikėjau, kad ši žinia taip nudžiugins tiek mane, tiek mano studentus, iš kurių sulaukiu daugybės šiltų atsiliepimų“, – teigia L. Adomaitis.

Kauno technologijos universitete jis jau kelerius metus dėsto garso režisūros subtilybes. „Pamenu, kai iš universiteto atstovų gavau pasiūlymą dėstyti studentams. Tuomet susitikome pokalbiui ir pajutęs, kad mintys bei tikslai sutampa, mielai priėmiau šį iššūkį. Garsų pasaulis man yra labai artimas, todėl dalytis savo patirtimi su jaunąja karta tapo vienu malonumu“, – neslepia pašnekovas.

Paklaustas apie tai, kaip reaguoja studentai, išvydę jį įžengiantį į auditoriją, L. Adomaitis teigia, jog tai, kad studentai atpažįsta jį ir kaip dainininką, tik sustiprina jų dėmesį, kuris paskaitų metu labai reikalingas.

„Mano bendrystė su mokiniais ar studentais yra betarpiška, paskaitų metu sulaukiu daug klausimų jiems rūpimomis temomis apie garso formavimą. Mes giliai pasineriame į muzikos aranžavimą ir prodiusavimą, o mano patirtis jaunimui yra tikrai reikalinga, nes apskritai visi mūsų universiteto specialistai gilinasi į aktualiausius uždavinius“,  – sako dainininkas.

Ar naujosios pareigos nesukliudys tolimesnei aktyviai jo asmeninės muzikinės veiklos plėtotei, pasiteiravome docentu tapusio L. Adomaičio: „Visos mano veiklos yra susijusios su muzika, todėl naujos pareigos tik padės. Kiekvienas karjeros laiptelis suteikia privilegijų ir atsakomybių, kurios tik sustiprina. Savo studentams taip pat sakau – siekite aukštumų, bet nepamirškite išlikti žmonėmis. Ne karjera žmogų daro laimingą, o vertybės, žinios ir šių dviejų dalykų sinergija“, – šypteli pašnekovas.

Neseniai 20-ties metų scenoje jubiliejinį turą galingai atšventęs L. Adomaitis mini dar vieną apvalią sukaktį: šiais metais sukanka jau 10 metų, kai muzikos prodiuseris vadovauja Kauno J. Gruodžio konservatorijos Estrados ir džiazo skyriui. Jame Lino iniciatyva pirmą kartą Lietuvos konservatorijų istorijoje buvo įsteigta Garso režisūros specialybė.

Ne tik kaip dainininkas, bet ir garso režisierius savo diskografijoje jis turi sukaupęs daugiau nei 20 albumų, kelis prestižinius, tarptautinius apdovanojimus už dainų aranžavimą ir garso suvedimą. Taip pat L. Adomaitis yra sukūręs ir prodiusavęs muziką keliems kino filmams bei teatro repertuariniams spektakliams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA