Medžių saugojimo byloje triumfavęs V. Jakas: niekam nedaviau kyšio | Kas vyksta Kaune

Medžių saugojimo byloje triumfavęs V. Jakas: niekam nedaviau kyšio

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vasaros pabaigoje prasidėjusioje istorijoje, kurioje dalyvavo maždaug dešimt kertamus medžius A. Smetonos alėjoje saugoti pasiryžusių žmonių, šiandien įrašytas dar vienas faktas. Tąkart įnirtingai vykdomiems veiksmams priešinęsi asmenys, šiandien išgirdo – vienam iš jų nereikės mokėti paskirtos baudos. 

„Nežinau, gal įvyko stebuklas. Per paskutinę išsakytą kalbą Kauno apygardos teisme mudu su advokatu Sauliumi Dambrausku dar sykį paaiškinome, kaip viskas buvo. Galbūt pastarieji žodžiai turėjo lemiamo svarumo galutiniame teismo sprendime. Neatmetu ir to, jog buvo dar išsamiau įsigilinta į bylos turinį – įvykio vietą bei mūsų veiksmus“,  – sakė menininkas Vytenis Jakas.

Pasak žinomo kauniečio, teismas jį kaltino „Stop policija“ juosta aptvertos teritorijos kirtimu lemtingą rugpjūčio dieną bei pasipriešinimu pareigūnams. Už tai menininkui buvo paskirta 120 eurų bauda.

„Tądien tiesiog stovėjau ir saugojau norimus naikinti medžius – juostos nekirtau. Manau, į šią aplinkybę buvo atižvelgta ir mane išteisino. Dabar galiu drąsiau pažvelgti į akis žmonėms. Nors, tiesą sakant, aš ir tuomet nesijaučiau kaltu. Kaip gali nutikti, kad žmogus, ginantis medžius, gali tapti kaltu už savo elgesį? “, – stebėjosi pašnekovas.

Tačiau, V. Jakas sako, jog išeiti iš nemalonios situacijos be nuobaudų pavyko tik jam vienam, kitiems dviems jo bendražygiams – advokatui Sauliui Dambrauskui ir menininkei Auksei Petrulienei teismo skirtas baudas teks susimokėti.

„Keista, du kalti, o aš vienas – ne. Gal padėjo Dievas? Prisipažįstu, niekam nedaviau kyšio“, – nusijuokė menininkas.

Kauno apygardos teismo nutarime rašyta, kad V. Jakas rugpjūčio 21 dienos rytą būdamas prie A. Smetonos alėjos 29 numeriu pažymėto pasato nepakluso teisėtiems uniformuotų policijos pareigūnų reikalavimams išeiti iš „Stop policija“ juosta aptvertos teritorijos. Iš teritorijos, aptvertos juosta „Stop policija“, buvo išvestas jėga, tokiais veiksmais pažeidė Lietuvos Respublikos Policijos įstatymo 21 straipsnį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA