Šeimos verslo sėkmė : pietauti čia kauniečiai važiuoja ir iš kito miesto galo | Kas vyksta Kaune

Šeimos verslo sėkmė : pietauti čia kauniečiai važiuoja ir iš kito miesto galo

R. Tenio nuotr.

Dirbantieji dažnai pritrūksta laiko labai svarbiai dienos daliai – skaniems ir sveikiems pietums. Gaminti po darbų nėra noro, o lankytis restoranuose ir kavinėse ne visad kyla noras dėl išaugusių dienos pietų kainų arba asortimento skurdumo. Šias dvi problemas išspręsti gali viena vieta – bistro „Al Fresco“.

[galerija kiek=”20″]

Po didžiulės sėkmės Savanorių prospekte, pietauti už biuro ribų mėgstantiems žmonėms duris praėjusių metų pabaigoje atvėrė jau antrasis Audriaus ir Kristinos Sakų bistro, kasdien besikeičiančiu patiekalų asortimentu už prieinamą kainą.

Sukūrė tai, ko pats ieškojo

Kaip pasakoja „Al Fresco“ šeimininkas Audrius Sakas, tiek jis, tiek jo žmona ir verslo partnerė Kristina Sakienė, visą savo darbo patirtį sukaupė virtuvėje, pradėję nuo smulkiausių darbų. Laikui bėgant, augo ir ambicijos, kirbėjo mintys pradėti verslą patiems.

Norą, pasak A. Sako, dar labiau sustiprino atsitraukimas nuo darbo maisto srityje – anksčiau dirbęs kitoje sferoje, bistro šeimininkas pats ieškodavo, kur galėtų pavalgyti dienos pietus, tačiau tuo laiku nelabai buvo iš ko rinktis. „Prieš kelerius metus, dar nebuvo gero tarpinio varianto tarp įmonės valgyklos ir restorano ar kavinės. Taigi nusprendžiau sukurti tai, ko pats ieškojau,“ – prisipažįsta A. Sakas.

Taip prieš beveik penkerius metus, 2013-ųjų balandį, duris atvėrė pirmoji „Al Fresco“ Savanorių prospekte. Vieta iškart susilaukė didelio žmonių susidomėjimo ir pietauti į bistro rinkosi klientai iš įvairiausių Kauno vietų.

Apie plėtrą galvojo ilgai

Nereikėjo ilgai laukti, kol žmonės pradėjo vietą mėgti ir eilės pietų metu nusidriekdavo iki pat lauko durų. O greitai pasigirdo ir pirmieji klientų pastebėjimai. „Žmonės į bistro Savanorių prospekte suvažiuodavo iš įvairiausių miesto kampelių ir vis sakydavo, kad norėtų, jog bistro būtų arčiau jų,“ – apie idėjos plėstis gimimą pasakojo bistro vadovas.

Pašnekovo teigimu, laikui bėgant patys įvairiausių objektų vadovai pradėjo kreiptis į bistro vadovybę siūlydami patalpas vienoje ar kitoje Kauno vietoje. Vieną dieną A. Sakas suprato, kad plėstis tikrai verta ir pasiryžo pradėti plėtrą naujoje erdvėje. Taip rudenį duris atvėrė jau antroji „Al Fresco“, kurią galima rasti V. Krėvės prospekte 129.

Laukia ir pietaujančių ir pusryčiaujančių

Pagrindinis trūkumas, kurį pastebėjo A. Sakas, ieškodamas idealių dienos pietų – siauras patiekalų asortimentas. Pašnekovo teigimu, dažnai kavinės ar restoranai siūlo vos vienos rūšies patiekalą, kurie yra labai konkretūs – pietaujančiam žmogui nepalikta jokia laisvė rinktis. Būtent dėl šios priežasties kiekvienas, apsilankęs „Al Fresco“ gali rinktis iš didelio patiekalų ir garnyrų asortimento.

Dienos pietus bistro sudaro dviejų rūšių sriubos ir penki karštieji patiekalai. Patiekalai kasdien keičiasi, tačiau visuomet meniu galima rasti vištienos, kiaulienos, žuvies patiekalų, taip pat dažnai galima rasti vegetarams tinkamų patiekalų. Pasibaigus vienam patiekalui, jį stengiamasi kuo greičiau pakeisti kitu, kad atėjus papietauti kiek vėliau (pvz. 15 valandą), vis dar būtų iš ko rinktis.

Išskirtinis ir garnyrų asortimentas. Klientai gali rinktis iš aštuonių rūšių salotų, taip pat kitų priedų (pavyzdžiui bulvių, ryžių, grikių). Ką dėti į lėkštę prie karšto patiekalo, visuomet nusprendžia pats valgantysis, o patiekalo kainai pasirinkti priedai jokios įtakos neturi.

Pastebėjome, kad žmonės, ieško, kur galėtų skaniai papusryčiauti, košės ar naminės kiaušinienės, tad naująjame „Al Fresco“, V.Krėvės pr. 129, klientai laukiami nuo pat ankstaus ryto. Šeimininkai pažadėjo, kad pusryčius, gausite pagal visus savo norus, kaip ir esatę įpratę valgyti namuose.

Produktus virtuvei renka patys savininkai, todėl A. Sakas patikina, jog maisto produktų kokybė – geriausia, kurią gali rasti. Tai, anot pašnekovo, patiekalus kartais gali išbranginti, tačiau pietų kaina penkių eurų niekuomet neperlipa. „Galbūt galima rasti pigiau, o gal ir skaniau. Bet mūsų siekis yra pateikti kuo geresnius patiekalus už pačią geriausią kainą. Ir mums tai sekasi.“

Kolektyvas kuria ryšį su klientais

Nors maistas yra tai, dėl ko į „Al Fresco“ suguža žmonės, ne mažiau svarbus yra ir jaukumo jausmas, kurį kuria kolektyvas. A. Sakas džiaugiasi, jog per beveik penkerius metus pavyko suburti lojalią atsidavusių darbuotojų komandą. O ir skaičius nuo trijų žmonių išaugo iki beveik trisdešimties.

„Stengiamės išlaikyti pastovų kolektyvą – sudarome sąlygas tobulėjimui, atostogoms,“ – pasakoja „Al Fresco“ vadovas pastebėdamas, jog kolektyve yra žmonių, kurie dirba nuo pirmojo bistro atidarymo. Visas sąlygas augimui sudaro ir rūpestingai parenkama technika – į šį svarbų virtuvės atributą pašnekovas investuoti nebijo, o tai leidžia užtikrinti, kad virtuvės darbuotojai gali lengviau pagaminti bistro klientų mėgiamus patiekalus.

Kolektyvo įdirbis jaučiamas ir kitoje virtuvės durų pusėje – kiekvieną klientą bistro pasitinka besišypsančios darbuotojos, pasiteiraujančios nuomonės apie patiekalus, kviečiančios sugrįžti ir vėl. Tai, pasak bistro savininko, kurią artimą ryšį tarp pietaujančiųjų ir bistro dirbančių žmonių bei leidžia įsigilinti į klientų nuomonę ir tiekti tik patį geriausią maistą.

Jeigu patys norite išbandyti bistro patiekalus, kiekvieną darbo dieną esate laukiami V. Krėvės prospekte 129.

Daugiau informacijos apie dienos meniu ir „Al Fresco“ galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA