Šiemet bus pradėtos keisti Lietuvos kariuomenės uniformos | Kas vyksta Kaune

Šiemet bus pradėtos keisti Lietuvos kariuomenės uniformos

BNS 2018/01/22 12:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiais metais Lietuvos kariuomenė pradės keisti karių aprangą į naują – universalaus marginimo lauko uniformą. Planuojama, kad kariams naujo pavyzdžio uniformos bus pradedamos išduoti pavasarį.

„Sprendimą peržiūrėti uniformos spalvinę gamą lėmė keli faktoriai. Kariai atkreipė dėmesį, kad vykdant užduotis dabar naudojamo žalio marginimo uniformos išsiskiria ne miškingoje vietovėje, pavyzdžiui, mieste. Naujo pavyzdžio uniformas išbandė Specialiųjų operacijų pajėgų kariai ir po jų vertinimo priimtas sprendimas palaipsniui atnaujinti uniformas“, – sakė laikinai kariuomenės Logistikos valdybos vado pareigas einantis pulkininkas leitenantas Eimantas Juodzevičius.

Anot jo, viena uniforma gali būti naudojama skirtingoms užduotims – šio pavyzdžio uniformas kariai dėvės tarnaudami ir Lietuvoje, ir tarptautinėse operacijose.

Pirmiausia naujas uniformas ketinama suteikti greito reagavimo pajėgoms priklausančių vienetų kariams, vėliau uniformos bus išduodamos profesinės karo tarnybos kariams, karo akademijos kariūnams, Krašto apsaugos savanorių pajėgų ir nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariams.

Visiškai pakeisti dabar turimą lauko aprangą planuojama per trejus metus.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, naujų uniformų spalvų derinys skirtas atlikti užduotis įvairiais metų laikais ir įvairioje aplinkoje. Bandant šias uniformas pastebėta, kad apranga turi geras maskuojančiąsias savybes ne tik gamtoje, bet ir urbanizuotoje aplinkoje.

Naujosios uniformos modelis liks identiškas dabartiniam lauko uniformos modeliui, skirsis tik audinys – naujosios uniformos medžiaga yra atsparesnė dilimui.

Naujoji lauko uniforma, palyginti su dabar dėvima miško marginimo apranga, bus maždaug dešimtadaliu pigesnė. Lėšos taip pat bus taupomos, nes išnyks poreikis turėti dviejų marginimų uniformas: dabar naudojamas žalio marginimo ir tarptautinėms operacijoms skirtas uniformas.

Taip pat planuojama keisti šiuo metu naudojamą lauko uniformos avalynę ir pereiti prie kitokio modelio bei labiau prie universalaus marginimo uniformos tinkančios spalvos batų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA