Neeilinį vaizdą gatvėje fiksavęs kaunietis: rado išeitį, kad nepavėluotų į darbą (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Neeilinį vaizdą gatvėje fiksavęs kaunietis: rado išeitį, kad nepavėluotų į darbą (papildyta)

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Prieš keletą dienų automobiliu į miesto gatves išriedėjęs kaunietis, žiemišką rytą kone nustėro išvydęs nedažną vaizdą kelyje. Gatve važiavo neįprasta transporto priemonė.

[galerija kiek=”4″]

Portalo skaitytojo atsiųstose nuotraukose matyti keliu važiuojantis, galima manyti, triratis savadarbis prietaisas, prie kurio vairo sėdi tamsia striuke apsivilkęs žmogus su gobtuvu.

„Važiuodamas į darbą, rytinio piko metu, apie 07:30 val., pamačiau įdomią transporto priemonę su varikliu, važiuojančią Kaunakiemio gatve maždaug 50 km/h greičiu. Jos vairuotojas įsuko į Karaliaus Mindaugo prospektą. Nuo šviesoforo riedėjo pirmąja kelio juosta, o sukdamas slydo šonu. Žinoma, ne profesionaliai, bet labai gerai“, – pasakoja vaizdą matęs kaunietis.

Privaževęs kiek arčiau, skaitytojas sako pastebėjęs, kad minėta transporto priemonė turėjo galimai „Minsk“ motociklo variklį bei galinį reduktorių.

„Nors rėmas buvo šiek tiek kreivas, o ratai kone išvirtę į šonus, pamaniau, kad dėl žiemos šalčių triračio vairuotojui nepavyko užvesti savo dyzeliniu kuru varomo automobilio, tad rado išeitį, kad nepavėluotų į darbą“, – šmaikščiai spėliojo tokio pasirinkimo aplinkybes pašnekovas.

Papildyta

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininko Viginto Lukošiaus teigimu, iš nuotraukos galima spėti, jog tai motorinis dviratis, kuriam keliami Kelių eismo taisyklių reikalavimai yra tokie pat kaip ir dviračių vairuotojams.

„Tiek motorinio, tiek ne motorinio dviračio vairuotojas, važiuodamas važiuojamąja dalimi, privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba ant dviračio turi būti pritvirtinti šviesos žibintai, šviesą atspindintys elementai“, – sakė V. Lukošius.

Vairuotojams, nesilaikantiems šių kelių eismo taisyklių, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 428 str. gresia bauda nuo 20 iki 200 eurų. „Tiesa, saugumas kur kas brangesnis – kelyje būkime atsakingi, laikykimės numatytų taisyklių, saugokime tiek save, tiek kitus eismo dalyvius“, – priminė Kelių policijos valdybos viršininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA