Kristaus Prisikėlimo bazilikos lankytojams šalti nebeteks | Kas vyksta Kaune

Kristaus Prisikėlimo bazilikos lankytojams šalti nebeteks

Kristaus Prisikėlimo parapijos inf. 2018/01/19 17:29
R. Tenio nuotr.

Prieš trejus metus Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius ir Pastoracinės tarybos nariai, ilgai mąstę, ėmėsi iniciatyvos dėl Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos papildomo šildymo. Žiemą bazilikoje tikinčiųjų smarkiai sumažėdavo, kadangi būdavo kaip reikiant šalta.

Pagal projektą buvo nuspręsta bazilikoje įrengti pakabinamą šildymo sistemą su infraraudonaisiais šildytuvais. Ilgai užtruko projektavimo, derinimo klausimai, ir štai šioms šventėms jau turėjome gerą žinią – bazilika šildoma.

Šildytuvai Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčioje / Kristaus Prisikėlimo parapijos nuotr.

Įėjus į baziliką, į akis krenta raudonos spalvos šviesa – tai infraraudonieji spinduliai, sistema įjungiama tik pamaldų metu. Šildymas šiais spinduliais pasaulyje yra plačiai paplitęs didelėms erdvėms (pavyzdžiui, bažnyčioms) pašildyti, tai yra ekonomiškas sprendimas.

Tokia įranga mažai inertiška, nes šiluma iš šildytuvų pradeda sklisti tuoj pat po jų įjungimo. Efektas didelis – sėdintys suoluose tikintieji jaučia šildytuvų spinduliuojamą šilumą.

Kad būtų išsaugotas bazilikos autentiškumas, tarp pastato kolonų šoninėse navose prie dviejų išilginių lygiagrečių lengvos konstrukcijos sijų, pagamintų iš balto duraliuminio, yra pritvirtinta dvylika baltos spalvos šildytuvų. Balkonas taip pat papildomai šildomas infraraudonaisiais spinduliais.

Kristaus Prisikėlimo parapija nuoširdžiai dėkoja visiems geros valios žmonėms, kurie savo asmenine auka prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA