Jau aiški viena vieta, kur vilniečiai bus pakviesti vakarienės | Kas vyksta Kaune

Jau aiški viena vieta, kur vilniečiai bus pakviesti vakarienės

R. Tenio nuotr.

Paskelbus, kad šiemet kauniečiai vilniečius su sostinės gimimo diena sveikins kviesdami vakarienės, kai kurie ilgai nedvejodami nusprendė, kur ir kuo vaišins draugus. Sporto komentatorius, renginių ir TV laidų vedėjas Karolis Tiškevičius vilniečiams pasiūlys užkąsti skaniausių Kauno spurgų.

„Kas vyksta Kaune“ netikėtai sužinojus, kad žinomas kaunietis kartas nuo karto apsilanko „Spurginėje“ Laisvės alėjoje, Karolis patvirtino, kad čia su miesto gimtadieniu sveikins ir savo vilniečius draugus.

„Vilniečius kviesiu vakarieniauti į Kauno „Spurginę“ – turbūt, seniausią ir unikaliausią miesto maitinimo vietą, kurioje vis dar dvelkia senuoju, o kartu ir naujuoju Kaunu. Čia po darbų valgė mano močiutė, ateinu pavalgyti aš, tikriausiai, ateis ir mano anūkai. Tai amžina vieta, kurioje privalu apsilankyti“, – sakė K. Tiškevičius.

Jo manymu, ir čia verdamos spurgos, ir pati vieta yra tiesiog nepaprastos. „Nuo amžių amžinųjų čia dirba tos pačios moterys, gaminančios pagal seną receptą. Atitikmenų šiai užkandinei Lietuvoje nėra. Jeigu lankaisi Kaune ir nori surasti kažką unikalaus, čia – neabejotinai viena tokių vietų“, – liaupsių legendinei įstaigai negailėjo Karolis.

Šiandien atėjęs į „Spurginę“ jis sakė prisiminęs, kad turi ne tik mėgstamiausią spurgą, bet ir mėgstamiausią kakavą – tokios sako kitur neragavęs. „O pirma vieta čia atitenka varškės spurgai“, – mėgstamiausią įvardijo K. Tiškevičius.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad penktadienį apie planuojamą dovaną paskelbusi Kauno miesto savivaldybė kviečia visus kauniečius, norinčius pasveikinti Vilniaus gyventojus, registruotis gimtadieniui skirtoje svetainėje dovana.kaunas.lt.

Kauniečiai vilniečius gali kviesti į savo namus arba į bet kurį mieste esantį restoraną ar kavinę. Kauniečiai taip pat gali nuspręsti, ar jie nori pakviesti Vilniuje gyvenančius savo draugus ar visiškai nepažįstamus sostinės gyventojus.

Tuo tarpu vilniečiai prisijungti prie gimtadienio šventės galės dviem būdais: sulaukę savo draugų iš Kauno kvietimo arba registruodamiesi į svečius pas tuos kauniečius, kurie kvies nepažįstamuosius. Registracija vilniečiams bus atidaryta nuo sausio 23 dienos, 9 val. ryto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA