12 renginių, dėl kurių verta šiemet atvykti į Birštoną | Kas vyksta Kaune

12 renginių, dėl kurių verta šiemet atvykti į Birštoną

Birštono sav. nuotr.

Birštono kurortas lankytojus vilioja ne tik sveikatingumo ir SPA paslaugomis, tačiau ir išskirtinio dėmesio sulaukusiais renginiais. Birštonas 2018 metais siūlo net 12 renginių, dėl kurių čia atvykti tikrai verta. Iš viso per metus planuojama suorganizuoti daugiau nei 300 skirtingo stiliaus renginių, tarp kurių: miesto šventė, džiazo ir idėjų festivaliai, nepaprasti kulinarijos, sporto renginiai bei iniciatyvos.

„Pastaruoju metu Birštonas pasižymi renginių išskirtinumu bei jų pritaikymu kuo įvairiausiai auditorijai. Birštone puikiai jaučiasi džiazo, klasikinės muzikos ar sporto renginių mylėtojai. Čia netrūksta aukštosios kultūros kamerinių renginių, tuo pačiu skirtingos kurorto erdvės pritaikomos didesniems, masiniams intelektualiems festivaliams ar miesto šventėms“, – teigė Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Praėjusiais metais kurorte daugiausiai žmonių sutraukė miesto gimtadienio šventė. Kelių tūkstančių lankytojų bei dalyvių sulaukė ir pirmą kartą Birštone vykęs idėjų festivalis „Būtent“. Šiemet džiazo mylėtojų antplūdžio iš visos Lietuvos turėtų sulaukti seniausias Birštono džiazo festivalis, kuris bus rengiamas 20 kartą.

„Išskirti kelis geriausius šių metų festivalius ar renginius – išties sudėtinga. Galiu drąsiai teigti, kad kiekvienos parodos, renginio ar festivalio akcentus mes kruopščiai apgalvojame, ieškome elementų, kurie viliotų atvykti svečius iš visos Lietuvos. Kiekvienam renginiui skiriame didelį dėmesį, o tai leidžia mums mėgautis svečių gausa ir pilnomis koncertų salėmis“, – teigė Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis.

Išskirtiniausi 2018 metais Birštono kurorte vyksiantys renginiai:

XX–asis džiazo festivalis „Birštonas“ (kovo 23–25 d.)

Tradicinis ir seniausias Lietuvoje tarptautinis džiazo festivalis, kuris Birštone šiemet vyks 20 kartą. Kartą per 2 metus džiazo Birštone klausosi apie 3 tūkstančiai džiazo mylėtojų! Birštono džiazo festivalis pristato pačius įvairiausius Lietuvos džiazo aspektus, žanrų, krypčių ir stilių įvairovę: nuo diksilendų iki šiandieninio džiazo eksperimentinių, novatoriškų ieškojimų.

Konkursas „Kulinarinis Birštono žemėlapis“ (balandžio mėn.)

Jau antrą kartą vyksiančio kulinarinio konkurso tikslas – artėjant vasaros sezonui, išrinkti patį geriausią kiekvienos Birštono maitinimo įstaigos patiekalą. Šiuo konkursu siekiama formuoti išskirtines Birštono kurorto gastronomijos, maisto kultūros tradicijas, paskatinti Birštone veikiančias maitinimo įstaigas atsinaujinti, kūrybiškai pažiūrėti į restoranuose, kavinėse tiekiamus patiekalus, juos pristatant taikyti naujausias maisto gaminimo tendencijas.

Tarptautinė konferencija „Žalias miestas Birštonas“ (balandžio 19 d.)

Pirmą kartą Birštone vyksiančios tarptautinės konferencijos metu bus aptartos Birštono žaliojo, eko miesto koncepcija, pristatyti inovatyvių technologijų taikymo mieste praktiniai pavyzdžiai, akademinės ir verslo bendruomenės atstovai dalinsis patirtimi darnaus judumo, tvarumo, aplinkosaugos klausimais.

Tarptautinis A. Mikėno XXXI-asis sportinio ėjimo varžybų memorialas (balandžio 28)

Birštono miesto gatvėse vyks tradicinės Olimpinio vicečempiono A. Mikėno memorialo sportinio ėjimo varžybos. Ėjimo varžybos ir ėjimo sportas – tai Birštono kurorto tradicijos, perduodamos sportininkams iš kartos į kartą. Į varžybas susirenka sportininkai profesionalai iš įvairių Lietuvos miestų ir užsienio.

I–asis Tarptautinis chorų festivalis „Birštonas Cantat“ (gegužės 17-20 d.)

Šiemet pirmą kartą naujas chorų ir orkestrų festivalis vyks Birštone! Birštono kultūrinėse erdvėse skambės chorų atliekama muzika, festivalio atidarymo koncertas ir konkursas vyks Birštono kultūros centre, susitikimai Birštono Kurhauze, o tradicinės festivalio Šv. Mišios – Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje.

Birštono miesto šventė (birželio 8-10 d.)

Birštono kurortas, kaip ir kasmet, įspūdingai švęs miesto gimtadienį. Trijų dienų šventėje susirinkusiųjų laukia apie 40 skirtingų renginių ir pramogų: sveikatingumo, sporto, kulinarijos renginiai, meninės  ir aktyvaus laisvalaikio pramogos.

Joninių šventinis vakaras „Baseinų naktys“ (birželio 23 d.)

Birštoniečiai ir kurorto svečiai kviečiami netradiciškai švęsti Jonų ir Janinų šventę. Trumpiausią metų naktį Birštono kurorto sanatorijos, sveikatingumo ir SPA centrai pasitinka naktinėmis maudynėmis „Baseinų naktyse“. Legendomis apipintą naktį visi kviečiami pasimėgauti baseinų ir pirčių ritualais, atsipalaiduoti muzikos ir gydančio vandens apsuptyje.

Trenk Turo pėsčiųjų žygis „Nemuno kilpomis“ (liepos 14 d.)

Pažintinis pėsčiųjų žygis kvies apeiti įstabaus grožio Nemuno kilpose išsidėsčiusias apylinkes. Tiems, kurie turės progą žygiuoti pirmą kartą, organizatoriai sako, kad pėsčiųjų žygio metu susirinkusieji ne tik geriau pažins save ir kojų ištvermę, bet ir paganys akis po vešlius Lietuvos miškus, Nemuno krantus, piliakalnius, draugiškuosius Prienus ir Birštoną.

Birštono vasaros menų akademija (liepos 28 d. – rugpjūčio 5 d.)

Birštono kurorte dešimt dienų koncertinėse salėse ir netikėtose kurorto erdvėse skambės klasikinė muzika – vyks tarptautinis simpoziumas ir meistriškumo kursai „Birštono vasaros menų akademija“. Dešimt dienų besitęsiančių meistriškumo kursų metu vyks publikai atviri užsiėmimai, paskaitos, koncertai, susitikimai ir diskusijos, kuriuose dalyvaus aukštųjų mokyklų, universitetų, gimnazijų, meno mokyklų moksleiviai, studentai ir studijas baigę atlikėjai.

Kultūros tarybos remiamas renginių ciklas „Po žvaigždėtu vasaros dangum. Literatūriniai vakarai Birštone 2018 m.“ (rugpjūčio mėn.)

Vasarą jaukiose kurorto erdvėse, bendruomenėse vyks nemokami literatūriniai renginiai, kuriuose, perpindami skirtingas meno formas (literatūrą, muziką ir teatrą), pripažinti, profesionalūs Lietuvos kultūros ir meno kūrėjai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio kontekste pristatys rašytojus, kurie kūrė Lietuvos valstybę savo kūryba, nuoširdžiu darbu jos labui, tikėjimu laisve ir ateitimi.

„Mototurizmo ralis“ (rugpjūčio 18 d.)

Aštuntus metus iš eilės, „Mototurizmo ralis“, suburiantis motociklų sporto gerbėjus ir keliautojus, kvies vienytis, keliauti drauge ir pažinti Lietuvą, atrandant jos puošmenas nuo gamtos iki naujam gyvenimui prikelto išpuoselėto kultūros paveldo, istorinių detalių ir žmonių. Renginio iškilmingas finišas ir staigmenos žiūrovams tradiciškai vyks Birštono kurorte.

Diskusijų festivalis „Būtent“ (rugsėjo 7-8 d.)

Birštone vyks antrą kartą Lietuvoje organizuojamas diskusijų festivalis „Būtent!“, kuriame visi kviečiami keistis nuomonėmis apie valstybės raidai aktualiausius klausimus ir kelti naujas idėjas, padedančias valstybei augti, o bendruomenėms joje stiprėti. Festivalyje susitiks visuomeniški piliečiai, verslo, mokslo, nevyriausybinių organizacijų, politikos atstovai. Tikimasi, kad renginys taps kasmetine tradicija, padedančia puoselėti diskusijų kultūrą ir gerinti priimamų sprendimų kokybę Lietuvoje.

Birštono kurorto 2018 metų renginius ir iniciatyvas lydės šios temos: „Lietuvos šimtmetis“, „kultūrinis turizmas“, „inovatyvumas“ bei jas atspindintis šūkis „Gyvenk! Pajausk! Matyk!“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA