Ballų debiutas LKL pirmenybėse: paragavo karčios realybės | Kas vyksta Kaune

Ballų debiutas LKL pirmenybėse: paragavo karčios realybės

delfi.lt 2018/01/13 20:30
DELFI nuotr.

Nors kai kurie krepšinio fanai dvejojo, ar LiAngelo ir LaMelo Ballai pasirodys šiandienos Prienų-Birštono „Vytauto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ susitikime „Betsafe-LKL“ lygoje, tačiau broliai žengė ant parketo. Visgi stoję prieš profesionalius krepšininkus ir aikštelėje praleidę po kelias minutes, taškų jie nepelnė, o „Vytautas“ (4/15) turėjo pripažinti „Lietkabelio“ (13/6) pranašumą.

[galerija kiek=”20″]

Debiutinėse rungtynėse LiAngelo per 9 minutes prametė du tritaškius ir dvitaškį bei kartą suklydo, o LaMelo per 5 minutes nepataikė trijų tritaškių ir dvitaškio, bet atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį.

Mačas Panevėžyje startavo tritaškių fiesta. Per pirmas 7-ias mačo minutes abi ekipos buvo pataikiusios net 13 tritaškių, o šeimininkai pirmavo 24:21. Likus pusantros minutės iki pirmo ketvirčio pabaigos LKL čempionate debiutavo LaMelo Ballas.

Po pirmo kėlinio 36:26 priekyje priekyje buvo aikštės šeimininkai. Neįtikėtina, bet abi komandos per pirmą ketvirtį pataikė net 16 tritaškių (taiklumas – 8/9 ir 8/10 trit.).

Broliai Ballai nėra vieninteliai ekipos naujokai: prie Prienų–Birštono „Vytauto“ ekipos prisijungė 29 metų 208 cm ūgio Kervinas Bristolis, kuris mačą pradėjo startinėje sudėtyje.

LaMelo Ballas ant parketo žengė ir antrą ketvirtį, tačiau po minutės Virginijus Šeškus du tritaškius ir dvitaškį prametusį jaunuolį pasodino ant suolo. Vyresnis brolis LiAngelo į aikštę žengė antro kėlinio viduryje, kai svečiai atsiliko 31:49.

Po dviejų kėlinių „Lietkabelis“ pirmavo 54:41. LKL čempionate debiutavę jaunuoliai iš JAV per pirmą mačo pusę niekuo neišsiskyrė: jaunėlis LaMelo per 3:37 min. prametė tris metimus iš žaidimo (du tritaškius ir dvitaškį), vyresnis LiAngelo per 5:20 min. prametė tritaškį ir padarė klaidą.

„Lietkabelio“ gretose keturis tritaškius pataikė A. Juškevičius, kurio sąskaitoje po pirmos mačo dalies buvo 13 taškų. Svečių gretose išsiskyrė Regimantas Miniotas, pelnęs 13 taškų, keturis tritaškius pataikęs Justas Sinica pelnė 12 taškų. Šeimininkai per pirmą mačo dalį pataikė net 11 tritaškių iš 14-os bandymų, svečiai taip pat taiklumu negalėtų skųstis: 10 tolimų metimų iš 18-os.

Trečią kėlinį pradėjo taiklus Edvino Šeškaus tritaškis, Tomas Dimša pataikė baudų metimus ir skirtumas sumažėjo iki 8-ių taškų (54:46). Tačiau „Lietkabelyje“ Adas Juškevičius ir Simas Jasaitis pasitelkė toliašaudę artileriją, po dviejų jų tritaškių šeimininkai pirmavo 60:46.
Visgi Tomo Dimšos taškų serija neleido „Lietkabeliui“ atsipalaiduoti – 71:61.

Į aikštę grįžęs LaMelo nustebino Darjušą Lavrinovičių: jaunuolis iš veterano iškrapštė kamuolį ir nuskubėjęs į greitą ataką tiksliai jį perdavė po krepšiu R. Miniotui, šis pakartotiniu metimu pelnė dvitaškį. „Lietkabelio“ atakos metu L. Ballas vėl pasižymėjo: kietai stabdydamas Gintarą Leonavičių LaMelo užsidirbo nesportinę pražangą. Prieš lemiamą ketvirtį 76:61 pirmavo šeimininkai.

Per pertraukėlę tarp kėlinių į aikštę „Cido“ arenos pranešėjas pakvietė iki tol ramiai mačą stebėjusį Ballų tėvą LaVarą mesti iš vidurio aikštės. Šis kiek nustebęs priėmė kvietimą ir „Cido“ arenos žiūrovų palaikomas dukart metė iš vidurio aikštės. Abu kartus sėkmė nusisuko nuo LaVaro: pirmąkart kamuolys pataikė į lanką, vėliau skriejo žemiau jo.

Ketvirtame kėlinyje šeimininkams nepavyko solidžiau atitrūkti, o po Edvino Šeškaus dvitaškio su pražanga „Vytautas“ priartėjo iki 8-ių taškų (83:75) – iki ketvirčio pabaigos buvo likusios 3:12 min.

Po D. Lavrinovičiaus dvitaškio „Lietkabelis“ pirmavo 85:75 (likus 2 min.). Kiek vėliau nesportine pražanga nubaustas Edvinas Šeškus, o su teisėjų sprendimu nesutikęs V. Šeškus gavo techninę pražangą. Šeimininkai išsaugojo pergalingą pranašumą ir iškovojo 13-tą pergalę LKL čempionate.

„Vytauto“ naujokai broliai LiAngelo ir LaMelo Ballai ekipos gretose debiutavo praėjusį antradienį draugiškų rungtynių su Kauno „Žalgirio-2” ekipa. Rungtynes 90:80 laimėjo labiau patyrusi LKL komanda. Tiesa, brolių iš JAV debiutas LKL čempionate galėjo įvykti prieš savaitę: sostinėje „Lietuvos rytas“ namuose priėmė Prienų-Birštono „Vytautą“, tačiau į Vilnių Ballų šeimyna nevyko ir rungtynes iškeitė į vakarienę Kaune.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA