Kas vyksta Kaune sausio 12-14 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune sausio 12-14 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / KRS nuotr.

Štai ir praūžė didžiausios metų šventės ir pirmasis 2018-ųjų metų mėnesis įpusėja. Tiesa, sausio vidurys pagaliau atsineša ir ilgai lauktus žiemiškus orus – sinoptikai praneša, jog savaitgalį termometrų stulpeliai nukris iki 8 laipsnių šalčio. Tiesa, iki tikros lietuviškos žiemos su speigais ir pusnimis dar toli, bet iš dalies tai ir geras dalykas – šį savaitgalį Lietuvoje bus prisimenama kruvinoji sausio 13-oji, tad mažas šaltis neturėtų atbaidyti jūsų nuo dalyvavimo šios dienos minėjimo renginiuose.

Kauno savivaldybės organizuojami Laisvės gynėjų dienos renginiai

Dar penktadienio rytą Kauno švietimo įstaigų languose tradiciškai sužibs žvakutės. Vėliau, darbams artėjant prie pabaigos, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje suskambės varpai, o 17 val. tame pačiame sodelyje sužibs atminimo laužai bei skambės Kauno kultūros centro „Tautos namai“ folkloro ansamblio „Kupolė“ dainos.

Neužmirštuolių pieva

Pirmąjį kartą tradiciškai Vilniuje vykęs renginys persikelia į Kauną ir penktadienio popietę žydros neužmirštuolės užsės Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio pievą. „Neužmirštuolė“ – tai nacionalinė iniciatyva, raginanti visus Lietuvos gyventojus Laisvės gynėjų dieną į atlapą įsisegti vieningą simbolį – Neužmirštuolės žiedą.

Laisvės gynėjų dienos minėjimas Šilainiuose

Kauno šv. Jono Pauliaus II parapijoje penktadienio vakarą taip pat vyks Sausio 13-osios įvykiams paminėti skirti renginiai. Mišiomis prasidėjusį minėjimą seks Lietuvos valstybės himno giedojimas, atminimo laužų kūrenimas, folkloro ansamblio „Gilė“ koncertas ir bendros vaišės.

Koncertas „Dainuoju Tau, Lietuva“

Koncerto „Dainuoju Tau, Lietuva“ programoje – lietuvių ir užsienio kompozitorių dainos ir romansai. Penktadienio popietę į jaukų susitikimą su talentingiausias VDU muzikos akademijos profesorės Audronės Eitmanavičiūtės studentais pakvies M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos istorijos skyrius. Koncertas nemokamas.

Nemokama ekskursija „Okupuota Lietuva“

Kauno IX forto muziejus taip pat kviečia paminėti Lietuvos laisvės gynėjų dieną. Okupacijų ekspozicijoje vyks ekskursija „Okupuota Lietuva 1940-1990 m.“, į kurią gali įsilieti kiekvienas norintis – išankstinė registracija nebus reikalinga, vėliau bus uždegti atminimo laužai. Ekskursija nemokama.

Festivalis „Baltumo šventė“

Jau nuo 2006 metų tarptautinis populiariosios dainos festivalis „Baltumo šventė“ kiekvieną viduržiemį į Kauną pritraukia 3 – 19metų amžiaus solistus, bei vokalinius ansamblius, atliekančius įvairiausių muzikos stilių kūrinius. Į XII-ąjį festivalį „Žalgirio arenoje“ atvyks per 500 dalyvių iš 16 Lietuvos miestų ir miestelių. Renginį kauniečiai ir miesto svečiai gali aplankyti nemokamai.

Laisvės gynėjų dienos renginiai Kauno rajone

Sausio 13 dieną, šeštadienį, 11 val. šalia Juragių radijo ir televizijos stoties vyks pilietiškumo akcija „100 laisvės žibintų“. Čia pagerbdami žuvusiuosius už Lietuvos nepriklausomybę, Kauno rajono moksleiviai ir mokytojai iš žibintų, papuoštų Lietuvos vėliavos spalvomis, sudės žodį LAISVĖ. Susibūrimo centru šią dieną taps ir Sitkūnų gyvenvietėje esanti radijo stotis, kurios patalpose nuo 13 val. prisiminti Sausio 13-osios įvykius patriotinėmis dainomis padės Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras. Renginiai nemokami.

Pilietiškumo akcija „Aš prisimenu, kodėl esame laisvi“

Šeštadienį, Laisvės gynėjų dieną, Lietuvos gyventojai pagerbia kovotojus už laisvę, įsisegdami neužmirštuolės žiedo ženkliuką. Ši istorinės atminties akcija primena, kad tik tautos vienybė ir begalinis tikėjimas pergale tampa jėga, galinčia įveikti visas grėsmes. Laisvės alėjos praeivius, visus, branginančius nepriklausomybę, akcijos organizatoriai kviečia užsukti į M. Žilinsko dailės galeriją ir nusipiešti neužmirštuolės žiedą.

Visų renginių sutalpinti į apžvalgą neįmanoma – didžiąją jų dalį galite rasti renginių kalendoriuje, paspaudę čia. Detalią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA