Dėl klientų duomenų vagystės kentėjusiai „Grožio chirurgijai“ siekia iškelti bankrotą | Kas vyksta Kaune

Dėl klientų duomenų vagystės kentėjusiai „Grožio chirurgijai“ siekia iškelti bankrotą

delfi.lt 2018/01/11 16:26
R. Tenio nuotr.

Dėl tūkstančių klientų duomenų nutekėjimo ir programišių šantažavimo išgarsėjusi „Grožio chirurgijos“ klinika ne tik bylinėjasi dėl netinkamo duomenų tvarkymo. Bendrovės partneriai kaltina ją neatsiskaitant ir siekia įmonės bankroto.

Bendrovės „NordClinic“ direktorius Vilius Sketrys DELFI informavo, kad pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo „Grožio chirurgijai“ pateikė Kauno apygardos teismui.

„Nutarėme kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, nes „Grožio chirurgija“ nesilaiko sutartinių įsipareigojimų, o pradelsta skola pasiekė netoli 0,5 mln eur. „Grožio chirurgija” finansiniai įsipareigojimai ir toliau auga.

Taip pat, mūsų žiniomis, bendrovėje vyksta akcininkų nesutarimai, pakeistas bendrovės vadovas ir kitos keistos aplinkybės, kurios jaučiame, kad gali turėti neigiamos įtakos skolos atgavimui. Viešai yra žinoma, kad bendrovei ieškinius yra pareiškę ir kiti kreditoriai“, – sprendimą pakomentavo direktorius.

Kauno apygardos teismo atstovai patvirtino, kad jo vadovaujamos bendrovės prašymas gautas sausio 9 d. ir priimtas nagrinėti. Tačiau kol kas pirmo teismo posėdžio data nėra numatyta.

„Grožio chirurgijos“ atstovai, kol kas nepateikė komentaro dėl bankroto bylos. Tačiau pažadėjo tai padaryti kai tik pavyks susisiekti su naujuoju įmonės vadovu.

DELFI primena, kad atlikdami tyrimą dėl duomenų vagystės iš „Grožio chirurgijos“ klinikos pareigūnai 2017 m. rugpjūčio pabaigoje Kaune sulaikė tris asmenis, įtariamus pagrobus daugiau nei 22 tūkst. asmenų duomenis.

Programišiai iš „Grožio klinikos“ pavogė klientų asmens duomenis: vardus, pavardes, asmens kodus, prieš ir po operacijos darytas nuotraukas.

Policija skelbė, kad įtariamieji yra 31, 32 ir 33 metų. Vyrai anksčiau policijai nebuvo žinomi. Įtariamieji už pavogtų duomenų neviešinimą reikalavo pinigų iš Lietuvos ir užsienio piliečių.

Nepatvirtintais duomenimis, kad įtariamiesiems pinigus galėjo sumokėti šimtai nukentėjusių asmenų.

Nuo klientų asmens duomenų vagystės nukentėjusi klinika „Grožio chirurgija“ nesutinka su Valstybinės duomenų inspekcijos nustatytais pažeidimais tvarkant asmens duomenis ir siekia, kad teismas panaikintų inspekcijos sprendimą.

2017 m. gruodį teismas atmetė „Grožio chirurgijos“ apeliacinį skundą, nes šis buvo paduotas pavėlavus 1 dieną.

„Sodros“ duomenimis, „Grožio chirurgija“ turi 134 darbuotojus. Vidutinis jų darbo užmokestis neatskaičius mokesčių („ant popieriaus“) – 1 867 Eur.

Bendrovė skelbia turinti atstovybes ne tik Kaune, Vilniuje, bet ir Londone, ir Dubline.

Registrų centre nurodyti šie „Grožio chirurgijos“ akcininkai: Vygintas Kaikaris, Kęstutis Maslauskas ir Jonas Staikūnas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA