Ligoninės maistas kaunietę privertė persikelti į kitą gydymo įstaigą | Kas vyksta Kaune

Ligoninės maistas kaunietę privertė persikelti į kitą gydymo įstaigą

delfi.lt 2018/01/11 09:31
Asociatyvi archyvo nuotr.

Internete tęsiasi sujudimas dėl prastai atrodančio ligoninės maisto. Kūdikio besilaukianti kaunietė, teigimu, maistas buvo toks neskanus, kad privertė pakeisti gydymo įstaigą. Ligoninės atstovų teigimu, patiekalai, kad ir kaip atrodytų, yra ruošiami ir sudaromi specialistų, tad tikrai atitinka visus paciento mitybos reikalavimus.

Pirma patirtis

Moteris į Kauno klinikinę ligoninę pateko sausio 8 d., tačiau jau vakar, praėjus vienai parai, gydymo įstaigą paliko. Savo tragikomiška situacija ji pasidalino „Facebook“ socialiniame tinkle ir paaiškino persikėlimo motyvus.

„Trumpai tariant, pirmą kartą per 33 metus teko pabuvoti ligoninėje. Vakar atvykus su siuntimu ryte, paaiškėjo, kad maistas priklauso tik nuo kitos dienos ryto. Vyras atvilko tris vištos kojas, pakako iki šių pietų. Bet ryte gavusi pusryčius, vėliau – ir pietus, supratau, kad vakar buvau laiminga, jog nieko nedavė.

Tikrai valgau viską iš eilės ir daug, šitą visi žino, bet tokio š*** nesu ragavus ir mačius! P.S. Kam įdomu, tai Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyrius… Taigi ar bėda pabūti nėščiai parą nevalgius? Dar apie palatų grožį užmiršau pridėt…“, – rašė kaunietė.

Ligoninės maistas / „Facebook“ nuotr.

Ką moteris valgė pusryčiams ir pietums, matote, o vakarienei buvo patiekta daržovių košė ir jogurtas. „Palatos kaimynė paragavo ir iškart tai grąžino atgal, nes buvo neįmanoma valgyt, tad aš išvis neragavau ir atidaviau atgal. Ką davė šiandien ryte, nežinau, nes atsisakiau ir paprašiau, kad išrašytų iš ligoninės, nes sąlygos nepakenčiamos“, – aiškino moteris.

Jos teigimu, vieša paslaptis, kad maitinimas šalies gydymo įstaigose – vienodai prastas. „Apie maitinimą ir prieš tai nieko gero neteko girdėti, tačiau savo kailiu išbandžiau pirmą kartą. Patalpos baisios, baisu, kad miegant tinko gabalas nukris ant veido, iš kelių dušų veikiantis tik vienas, nes kito dušo žarna be „galvos”, tad naudokis kaip nori. Likau labai nemaloniai nustebinta ir gimdymo galimybę šioje ligoninėje atmečiau, nors prieš tai svarstėme, kad tai būtų tinkama vieta“, – atsiduso pašnekovė.

Ligoninės lubos / „Facebook“ nuotr.

Vieni komentaruose gynė gydymo įstaigą, sakydami, kad nėščiosios mityba – specifinė, o košės ir namie neretai prastai atrodo, kiti piktinosi, kad toks maistas sveikti nepadeda ir dalijosi savo patyrimais ir ligoninių meniu nuotraukomis.

Sulaukiama ir pagyrų

Kauno klinikinės ligoninės dietologė Vitalija Šurkuvienė paaiškino, kad maistą derėtų vertinti ne pagal jo išvaizdą, mat iš mitybinės pusės jis yra naudingas ir subalansuotas pacientams.

„Laikomės Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų, kuriuose įvardyti maistinių ir energetinių medžiagų normatyvai. Pagal atskirus susirgimus dar sudaromos specialios dietos. Mums svarbūs sveikos mitybos principai – mažiau naudojame cukraus, rūkytų gaminių, o daugiau daržovių, vaisių. Patiekalus gaminame tik iš šviežių ingredientų. Mūsų manymu, ligoninės maistas, atsižvelgiant į turimus resursus, nėra blogas, sulaukiame ir pacientų pagyrimų“, – teigė ji.

Specialistų teigimu, dietologai, formuojantys ligoninės valgiaraštį, turi ganėtinai daug iššūkių: įvairios pacientų ligos, biudžetas, kuris tikrai yra mažas, bei pacientų poreikiai ir pomėgiai, kurie tikrai skirtingi.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA