Jau greitai moksleiviai galės nemokamai lankyti valstybinius muziejus | Kas vyksta Kaune

Jau greitai moksleiviai galės nemokamai lankyti valstybinius muziejus

BNS 2018/01/11 16:13
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus / R. Tenio nuotr.

Kultūros minsterijai pavaldžiuose muziejuose moksleiviai nemokamai galės lankytis jau nuo vasario, sako kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

„Tikėtina, kad nuo vasario mėnesio mes jau galėsime atverti duris moksleiviams nemokamai. Šiuo metu renkama informacija, kurie muziejai dalyvaus projekte (…). Numatyta sukurti visą modelį nemokamo muziejų lankymo ne tik moksleiviams, bet ir socialinės atskirties grupėms. Tad mums reikalinga informacija bus testuojama, bus renkami duomenys, kad galėtumėme tinkamai tą modelį parengti, numatyti reikiamas lėšas kitų metų biudžete“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė ministrė.

Anot jos, šiai valstybės atkūrimo šimtmečio proga gimusiai idėjai įgyvendinti numatyta 600 tūkst. eurų.

Nemokamai muziejus lankyti moksleiviams leidžia ir dalis savivaldybių, pavyzdžiui, Alytaus, Klaipėdos miestų.

Nuo pernai rugsėjo jau vyksta projektas „Vasario 16-osios kūrėjai ir puoselėtojai“ – moksleiviams rengiamos nemokamos edukacinės programos muziejuose.

Ministrė sakė, kad ilgainiui, įvedus vadinamąjį kultūros pasą – tam tikrą nemokamų kultūros paslaugų krepšelį 1–12 klasės moksleiviams, numatoma įtraukti ir daugiau kultūros bei meno įstaigų, kurias nemokamai galėtų lankyti vaikai bei jaunimas.

Ministerijos valdymo sričiai priskirti 16 muziejų, iš jų 4 nacionaliniai ir 12 respublikinių. Kaune įsikūrę 4 moksleiviams duris atversiantys muziejai – Nacionalinis M.K. Čiurlionio dailės muziejus, Lietuvos aviacijos muziejus, Kauno IX forto muziejus, Lietuvos švietimo istorijos muziejus. Visą muziejų sąrašą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA