Tarp Kauno regiono šauktinių – A. Sabonio sūnūs | Kas vyksta Kaune

Tarp Kauno regiono šauktinių – A. Sabonio sūnūs

BNS 2018/01/10 15:48
DELFI montažas.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) trečiadienį patvirtino, kad šiais metais į kariuomenę šaukiamų jaunuolių sąraše atsidūrė LKF prezidento Arvydo Sabonio sūnūs, krepšininkai Domantas ir Tautvydas.

„Galiu patvirtinti, kad šauktinių sąraše yra abu Lietuvos krepšinio federacijos prezidento A. Sabonio sūnūs Domantas ir Tautvydas“, – sakė LKF atstovas spaudai Vaidotas Zajarskas.

Visgi krepšininkams atlikti tarnybos tikriausiai neteks, nes ji gali būti atidėta asmenims, turintiems išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse ir kurie savo veikla garsina Lietuvos vardą.

21-ių D. Sabonis atstovauja NBA rungtyniaujančiam Indianos „Pacers“ klubui, o 25-ių T. Sabonis žaidžia Kasteljono komandoje antrojoje Ispanijos krepšinio lygoje.

Pastarasis jau trečią kartą patenka į šauktinių sąrašus, šiemet jis Kauno padalinyje pašauktas 5026 numeriu. Tame pačiame padalinyje D. Sabonis pašauktas 3715 numeriu.

Šiemet devynių mėnesių tarnybai įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose bus pašaukti beveik 3,9 tūkst. karo prievolininkų. Tai trimis šimtais daugiau karių nei pernai.

Krašto apsaugos ministerija prognozuoja, kad nepaisant išliksiančio didelio vadinamųjų savanorių ir pirmumo tvarka tarnybą atliksiančių šauktinių aktyvumo, į kariuomenės dalinius šiemet teks vykti ir daliai tikrųjų karo prievolininkų. Pernai privalomai pašaukti 53 jaunuoliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA