Brolių Ballų įspūdžiai: amerikietiški stereotipai apie Lietuvą – tolokai nuo realybės | Kas vyksta Kaune

Brolių Ballų įspūdžiai: amerikietiški stereotipai apie Lietuvą – tolokai nuo realybės

delfi.lt 2018/01/08 12:16
Kas vyksta Kaune nuotr.

Nuo praėjusios savaitės vidurio laiką Lietuvoje leidžiantys ir su Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda besitreniruojantys broliai LiAngelo ir LaMelo Ballai savo įspūdžiais apie vizitą mūsų šalyje pasidalijo su JAV žiniasklaidos gigantu ESPN.

Kur kas iškalbingesnis už savo 19-metį brolį buvo 16-metis LaMelo, tačiau paaiškėjo, kad jo žinios apie Europos šalį, tapusia laikina jo gyvenimo stotele, labai ribotos. Žingeidumo sužinoti kažką daugiau taip pat nėra.

„Atsikeliu aštuntą ryto, papusryčiauju, žiūriu filmus, einu į treniruotes. Beveik visą laiką praleidžiu viešbutyje. Tačiau man čia patinka. Viešbutis geras, komfortabilus, o aš darau tai, ką labiausiai mėgstu – žaidžiu krepšinį“, – kalbėjo LaMelo.

Paklaustas, kokie buvo jo įspūdžiai išvydus žiniasklaidos ir gerbėjų minią Vilniaus oro uoste, jauniausias Ballų šeimos narys šyptelėjo.

„Buvo įspūdinga – daug žmonių, fanų, grojo kažkokia muzika. Tačiau nelabai girdėjau kokia, nes buvo didelis triukšmas“, – pasakojo LaMelo.

Išgirdęs priminimą apie Jurgio Didžiulio dainą „Welcome To Lithuania“, LaMelo patvirtino vėliau ją girdėjęs internetu.

„Vėliau tą dainą girdėjau socialiniuose tinkluose. Įdomu, man patiko“, – teigė jis.

Anot LaMelo, prieš vykdamas į Lietuvą jis visiškai nesijaudino, nors apie mūsų šalį buvo girdėjęs gana neigiamų dalykų: amerikietiški stereotipai realybės neatitiko.

„Prieš atvykdamas į Lietuvą buvau girdėjęs tik tai, kad čia labai šalta ir kad nedaug žmonių kalba angliškai. Tačiau taip nėra: čia ne taip jau ir šalta, o daug žmonių moka anglų kalbą.

Iš tikrųjų visiškai nesijaudinau prieš vykdamas čia, nors man tik šešiolika. Man patinka žaisti krepšinį, todėl aš čia“, – aiškino LaMelo, o į klausimą, kaip jaučiasi nelankydamas mokyklos, amerikietis atsakė šypsodamasis, – „Svajonė išsipildė.“

Kad barjero bendraujant angliškai su „Vytauto“ komanda nejaučia, tvirtina ir LiAngelo.

„Mano komandos draugai gerai kalba angliškai, barjero tikrai nėra. Treniruotė? Greitai pritapome prie komandos, nes žaidimo stilius panašus – greitas, atakuojantis“, – aiškino LiAngelo.

„Treneris angliškai nekalba daug, bet tiek kiek kalba, pakanka suprasti esmę“, – apie Virginijų Šeškų atsiliepė LaMelo, pridūręs, kad daug ką supranta ir iš prieniškio krepšinio specialisto emocijų.

Savaitgalį daug dėmesio sulaukė faktas, kad broliai Ballai ir jų tėvas LaVaras neatvyko į Vilnių netgi pasižiūrėti LKL rungtynių, kuriose „Vytautas“ kovojo su „Lietuvos rytu“. LaMelo teigė, kad šių rungtynių, pasibaigusių prieniškių sutriuškinimu 57 taškais, jis net nežiūrėjo.

„Nemačiau rungtynių – tik keletą epizodų. Mačiau rezultatą, pagalvojau kad tiesiog blogos rungtynės“, – teigė LaMelo.

Anot vyresniojo Ballo, būtų buvę įdomu apsilankyti rungtynėse Vilniuje, bet nutiko taip, kaip nutiko (vietoje mačo Ballų šeima lankėsi restorane Kaune).

„Nebuvo labai daug reakcijos. Aišku, norėjau palaikyti komandą Vilniuje, bet nieko nepadarysi. Apskritai su komandos draugais tampame vis artimesni“, – dėstė jis.

ESPN žurnalisto paklaustas, ar internete domėjosi, ką įdomaus gali išvysti Lietuvoje, LaMelo Ballas purtė galvą.

„Nieko neieškojau. Žinau tiek, kad du lietuviai žaidžia NBA – „Raptors“ ir „Pacers“ komandose“, – teigė jis, o netrukus iš žurnalisto lūpų išgirdo ir informacijos apie Arvydą Sabonį, apie kurį girdėjęs nebuvo.

Ko broliai Ballai tikisi iš patirties Lietuvoje ir kokia ateitis jų laukia?

„Tikiuosi, kad grįšiu geresnis ir daug ko pasimokysiu. Mes, Ballai, žinome kas esame ir ką darome“, – tvirtino LaMelo.

„Tikiuosi, kad žaisiu NBA, „Lakers“ klube kartu su broliu Lonzo“, – savo tėvo LaVaro žodžiais atsakė LiAngelo, į NBA lygos žaidėjų sąrašus jau įtraukęs ir jaunėlį LaMelo, nors pastarajam dėl taisyklių ir aplinkybių į elitinę pasaulio lygą – dar gerokai per anksti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA