Vilijampoliečiai: valstybės šimtmetį pasitiksime nedžiugiai – gyvename tamsoje | Kas vyksta Kaune

Vilijampoliečiai: valstybės šimtmetį pasitiksime nedžiugiai – gyvename tamsoje

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė laiškas, kuriame Vilijampolės gyventojai aprašė, pasak jų, įsisenėjusią problemą. Ji esą nesulaukia atsakingų asmenų dėmesio ir yra paliekama neapinrėžtai ateičiai. „Artėja Lietuvos valstybingumo šimtmetis, mes pasitiksime jį išties nedžiugiai, nes tikra to žodžio prasme gyvename tamsoje“, – teigia vilijampoliečiai.

[galerija kiek=”4″]

Kvartale veikia tik viena apšvietimo linija

Kaip pagrindinę savojo kvartalo Vilijampolėje problemą kauniečiai įvardija sugedusį lauko apšvietimą, esantį tarp Varnių gatvės, Neries krantinės, Demokratų bei Vytenio gatvių. Jų teigimu,  šiuo metu čia esą yra tik viena veikianti apšvietimo linija, prasidedanti nuo buvusio pramogų centro „Vilula“, ir nusitęsianti iki Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos-daugiafunkcio centro. Visa kita šio kvartalo erdvė skendi tamsoje, tikina gyventojai.

Kreipėsi ir į vietinę valdžią, ir į Seimą

„Dar 2016-aisiais apie situaciją pranešėme savo seniūnijos atstovams. Tačiau sprendimų taip ir nesulaukėme. Rankų nenuleidome ir apie dilemą taip pat informavome tuomet naujai Aleksoto-Vilijampolės apygardoje išrinktą Seimo narį Mindaugą Puidoką. Bet jo bandymas pagelbėti mūsų bendruomenei rezultatų irgi nedavė“. – pasakoja vilijampoliečiai.

Dar vėliau apie esamą padėtį esą buvo informuota ir Kauno miesto savivaldybės problematikos sprendimų paieškos įstaiga „Mano Kaunas“. Atsakymas tąkart buvo gautas, tačiau ne itin džiuginantis.

„Šios teritorijos elektros apšvietimo įrangos remonto techninis projektas 2008 metais buvo parengtas. Dėl lėšų stokos projektas liko neįgyvendintas. 2017 projektas buvo peržiūrėtas, atnaujintas. Projekto sąmatinė vertė 66 000 Eur. Savivaldybės administracijos vadovai apžiūrėję šią teritoriją vietoje, nurodė, kad elektros įrangos remontą galima bus pradėti tik parengus ir pradėjus vykdyti visos teritorijos sutvarkymo darbus, tai yra – želdynai, keliai, takai ir apšvietimas turi būti vykdyti kartu. Šiuo metu rengiami sutvarkymo darbai. Elektros įrangos atnaujinimui yra pasiruošta pilnai.“, – vilijampoliečiams raštu dėstė „Mano Kaunas“ atstovai.

Taip pat jie tikino, jog gyventojų problemos aprašas persiųstas Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriui. Tačiau praėjus šiek tiek laiko ir kauniečiams vėl pasiteiravus, kaip sprendžiama minėta situacija, raštu buvo atsakyta, jog nuo pastarojo bendravimo karto niekas nepakito.

Žada pajudinti iš sąstingio taško

Vilijampoliečius užklupusia dilema pasidomėję portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai sužinojo, kad artimiausiu metu gyventojų opiais įvardyti reikalai pajudės iš sąstingio taško.

„Tiek su bendruomene, tiek su Miesto tvarkymo skyriumi sutarta dėl apimčių ir darbų eigos bei eiliškumo. Jei orai leis apšvietimo įrengimo darbus pradėsime ir pabaigsime dar šį mėnesį, jei prognozės bus blogos, pradžią perkelsime kiek toliau, bet svarbos požiūriu eilė liks ta pati“, – pažadėjo Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA