Vienos lyties asmenų santuokos įteisinimas: Lietuvos gyventojai švelnina požiūrį | Kas vyksta Kaune

Vienos lyties asmenų santuokos įteisinimas: Lietuvos gyventojai švelnina požiūrį

BNS 2018/01/07 11:58
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Per pastaruosius metus šiek tiek sumažėjo nepritariančiųjų vienos lyties asmenų partnerystės ar santuokos įteisinimui, tačiau dauguma šalies gyventojų tebesilaiko tradicinio požiūrio į santuoką ir partnerystę.

Tai rodo reprezentatyvi sociologinė apklausa, kurią Lietuvos notarų rūmų užsakymu atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus”.

Tyrimo duomenimis, prieš siūlymus, kad būtų galima registruoti tos pačios lyties asmenų partnerystę, pasisako 69 proc. apklaustųjų, pritaria 11 procentų. Devyni procentai šį siūlymą vertina patenkinamai, 11 proc. klausiami negalėjo atsakyti. Praėjusiais metais pritariančiųjų buvo 11 procentų, o prieštaraujančių – 74 proc. respondentų.

Paklausti, kaip vertina siūlymus, kad būtų galima sudaryti tos pačios lyties asmenų santuoką, tam prieštaravo 74 proc. apklaustųjų, pritarė 9 proc., 7 proc. vertino patenkinamai, 10 proc. negalėjo atsakyti. 2016 metais siūlymams, kad būtų galima užregistruoti tos pačios lyties asmenų santuoką, prieštaravo 80 proc. respondentų ir pritarė 7 proc. tyrimo dalyvių.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ 2017 metų spalio 6-15 dienomis pagal reprezentatyvaus tyrimo metodiką apklausė 1000 respondentų. Tyrimas vyko visoje šalyje 21 mieste ir 26 kaimuose.

Tyrimo rezultatus sekmadienį paskelbė Lietuvos notarų rūmai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA