Pirmoji Lietuvos atranka į „Euroviziją“: kovą baigė 7 dalyviai | Kas vyksta Kaune

Pirmoji Lietuvos atranka į „Euroviziją“: kovą baigė 7 dalyviai

delfi.lt 2018/01/07 09:21
DELFI nuotr.

Šeštadienį LRT televizija oficialiai pradėjo nacionalinės „Eurovizijos” atrankų maratoną. Šį vakarą transliuota pirmoji atranka. Jos metu pasirodė net 13 atlikėjų, o septyni iš jų šeštadienio vakarą savo kovą baigė. Komisijos narių ir žiūrovų balsavimo metu paaiškėjo pirmosios atrankos favoritai.

[galerija kiek=”20″]

Pirmieji atrankos rezultatai

Susumavus komisijos narių ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad į kitą atrankų etapą keliaus: Ieva Zasimauskaitė (12 balų), Godo (10 balų), Milda Rasilavičiūtė (8 balai), Lukas Norkūnas (7 balai), Germantė Kinderytė (6 balai), Benas Malakauskas (5 balai).

Savo eurovizinę kelionę baigė: Aušra Difartė (4 balai), Natalija Chareckaja (3 balai), Evaldas Vaikasas (2 balai), Justin 3 (1 balas). Meda Meškauskaitė (0 balų), Dangė (0 balų) ir Monee (0 balų).

Pirmosios nacionalinės „Eurovizijos” atrankos lydere tapo Ieva Zasimauskaitė. Ji surinko daugiausiai komisijos narių ir žiūrovų balsų.

Atrankoje – ir žinomi, ir pirmąsyk į sceną lipantys atlikėjai

Rinkdami labiausiai patikusį atlikėją ar grupę, šiemet TV žiūrovai turės galimybę pamatyti daugiau nei 50 pasirodymų scenoje. Šeštadienį TV eteryje – 13 iš jų.

Tarp nacionalinės atrankos dalyvių šiemet – Vidas Bareikis, Gabrielius Vagelis, Erica Jennings, Silvija Pankūnaitė, Mia, Jurgis Brūzga, Robertas Kupstas, „El Fuego“,Kotryna Juodzevičiūtė, Rasa Kaušiūtė, Eglė Jakštytė, Donata Virbilaitė, Ieva Zasimauskaitė, Greta Zazza, „The Roop“, „EGO“, „Saulės kliošas“ ir daugybė kitų. Atlikėjus pirmosios atrankos metu vertino Aistė Pilvelytė, Dovilė Filmanavičiūtė, Ramūnas Zilnys ir Darius Užkuraitis.

Jūsų dėmesiui – pirmieji pasirodymai

Pirmasis scenoje pasirodė Justin 3 su grupe. Deja, vaikinai komisijos nesužavėjo. „Buvo kaip amerikietiški kalniukai, iš lėto pradėjote, paskui griebėte jautį už ragų ir vėl nusileidote. Man skamba kiek keistai ir mane išbalansavote“, – dviprasmiškus jausmus įvardijo D. Užkuraitis.

R. Zilnys tikino, kad „Eurovizijoje“ yra matęs visko. „Bet dar nesu matęs, kad kas taip įsijautęs tris minutes grotų ir visiškai nepataikytų“, – rėžė Ramūnas.

Antroji ant scenos lipo Monee su daina „Standing here“. Prie jos dainos kūrimo prisidėjo net pats Deivydas Zvonkus, deja, tai D. Filmanavičiūtės nesužavėjo.

„Gražu, jei mes kalbame apie gyvo garso koncertą klube „Tamsta“. „Eurovizija“? Šį kartą būsiu negailestinga ir į savo mylimiausią miestą neišleisiu bet ko“, – teigė D. Filmanavičiūtė.

Kitoje barikadų pusėje buvusi, o dabar komisijoje esanti A. Pilvelytė paklausė, kodėl Monee viešai teigia, kad antrasis kartas atrankose bus paskutinis. Monee teisinosi, jog Lietuvoje yra ir kitų atlikėjų, kurie taip pat turėtų išbandyti savo galimybes.

„Monee, negalima taip kalbėti. Aš pasidalinsiu savo patirtimi, – šyptelėjo drąsindama A. Pilvelytė. – Niekada gyvenime visko iš karto nebūna, visada gyvenime reikia brautis į priekį. Eikite pirmyn ir dainuokite.“

Trečioji scenoje pasirodė jauniausia atrankų dalyvė – šešiolikmetė Germantė su daina „Turn it up“. R. Zilnys komentavo, jog pasirodymas dar ne toks tvirtas, kaip reiktų tokiame konkurse, tačiau pajuokavo, kad nereiktų nuleisti rankų ir dalyvauti toliau: „Jei sudalyvausi vienuolika kartų, gal į komisiją pakvies“. Aistė Pilvelytė nusijuokė ir pridūrė, kad nebuvo vienuolikos, buvo tik devyni. Daugeliui merginų grupė priminė pernai atrankose dalyvavusią Paulą. Atrankų vedėja I. Skonsmanaitė pastebėjo, jog Germantė turėtų patikti būtent tiems, kas pernai balsavo už Paulą.

Goda Sasnauskaitė-Godo scenoje pasirodė ketvirtoji. Panevėžietė atliko dainą „Fire Fountain“. „Jei dabar iš šių keturių dainų reiktų siųsti vieną, neabejodamas balsuočiau už tave“, – komplimentą merginai rėžė D. Užkuraitis. Jo teigimu, daina išties yra puiki, puikiai scenoje ir atrodo bei jaučiasi pati atlikėja.

Komplimentų merginai negailėjo ir Aistė Pilvelytė, tiesa jai kiek užkliuvo įvaizdis, tačiau Godą apgynė D. Filmanavičiūtė. Beje, baigdama komentarą Aistė kreipėsi į Lietuvos dizainerius, kad šie atkreiptų dėmesį į Godą bei padėtų merginai sukurti įvaizdį.

Scenoje penktas pasirodęs Lukas Norkūnas atliko lietuvišką dainą „Tegu“. „Nemanau, kad ši daina galėtų atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, – neslėpė nuomonės D. Užkuraitis. – Bet ji yra pozityvi daina.“ „Noriu papireštarauti Dariui, manau, kad labai daug žmonių skambins ir balsuos už Luką“, – kalbėjo R. Zilnys. Beje, R. Zilnys pastebėjo, jog skambant šiai dainai salės šone stovintis Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas pradėjo šokti. „Manau, čia geras ženklas“, – šyptelėjo R. Zilnys.

Šeštoji scenoje su daina „Blood Roses“ pasirodė Meda Meškauskaitė. „Jums reikia labai daug padirbėti. Vokaliai jūs dar labai silpna, – kritikavo merginos pasirodymą D. Užkuraitis. – Šokėjas. Jūs net vizualiai nederat, atrodė, kad kažkoks žiūrovas užšoko į sceną.“ A. Pilvelytė paklausė, su kokiu tikslu ji čia atėjo? „Patekau į atranką, tai dalyvauti reikėjo. Kritika irgi labai naudingas dalykas“, – komisijai sakė Meda. Atsakymą išgirdusi Aistė pradėjo vardyti, kokius techninius dalykus jai reiktų tobulinti. Aistės nuomone, Meda dar nėra tvirta kaip atlikėja, kad galėtų dalyvauti tokiuose konkursuose.

Atlikėjai teko kartoti savo pasirodymą. Dėl techninių nesklandumų, pasirodymo metu, ji girdėjo save ne taip, kaip reiktų, todėl atrankų rengėjai leido jai antrą kartą atlikti dainą.

„Neturiu, ką pasakyti apie Beno pasirodymą“, – po Beno Malakausko pasirodymo kalbėjo D. Filmanavičiūtė ir pridūrė, jog parėjusi namo nė neprisimins šios melodijos. O štai R. Zilnys nesutiko su Dovile. Jo nuomone, dainos priedainis yra įsimenantis. Jis atrado ir daugiau pliusų, tačiau rado ir prie ko prikibti.

Aštuntoji scenoje pasirodė Milda Rasilavičiūtė su daina „I think about you“. D. Filmanavičiūtė šioje dainoje neįžvelgė pliusų: „Gausi velnių, kai pabaigsim atranką šį vakarą“. O štai D. Užkuraitis dainą pamatė kitu kampu. Anot jo, tokia muzika visuomet turi savo klausytoją. „Trūko sprogimo“, – teigė A. Pilvelytė, tačiau pridūrė, kad pastiprinus dainą ji gali puikiai suskambėti.

Devintoji savo dainą „Netikra laimė“ atliko Dangė. „Visa daina buvo falcetu padainuota. Aš, kaip dainininkė, to nepriimu. Man balsas turi būti tikras. Bet jūs esat labai moteriška“, – po dainos kalbėjo A. Pilvelytė.

„Jei čia būtų labdaros vakaras, kuriame reiktų rinkti lėšas sunkiau gyvenantiems žmonėms, manau, tai būtų absoliučiai tobulas režisierių sprendimas, nes jūs atnešat į sceną saulę“, – kalbėjo D. Filmanavičiūtė, tačiau pridūrė, jog ši daina nėra eurovizinė.

Rožiniu kostiumėliu pasipuošusi Natalija Chareckaja atrankose savo dainą „Serious“ atliko devintoji. „Noriu pasveikinti Nataliją su tuo, jog ji – šios dainos autorė“, – kalbėjo D. Užkuraitis, nors šią dainą jis įsivaizduoja ne didžiosios „Eurovizijos“ scenoje, o kitokioje aplinkoje.

Vienuolikta scenoje pasirodė Aušra Difartė su daina „Someday“. D. Filmanavičiūtė po Aušros dainos pasiūlė jai sujungti jėgas kartu su atrankose jau pasirodžiusiu Benu, Monee bei Milda ir iš visų dainų sukurti vieną kūrinį. „Nusišnekėjau? Tai atsukam juostelę atgal. Aušra, aš jus sveikinu, kad jūs su vyru kuriate muziką ir dovanojate ją žmonėms“, – publikuos šypsenas sukėlė Dovilė. Tuo metu R. Zilnys neturėjo tiek priekaištų: „Visa tai yra gražu, miela ir jautru“.

Dvyliktas scenoje savo dainą „Blind“ atliko Evaldas Vaikasas. Vaikinas turi patirties scenoje – jis yra vienas iš pritariančiųjų Kastyčio Kerbedžio vokalų. Aistei Pilvelytei patiko vaikino balsas bei įvaizdis, tačiau daina – ne. „Nereikia skubėt tos dainos visiškai nurašyt“, – Evaldą apgynė R. Zilnys.

Paskutinioji šį vakarą pasirodė Ieva Zasimauskaitė. „Tai yra labiausiai man patikusi daina šį vakarą“, – neabejodamas tarė R. Zilnys ir pagyrė dainą „When we‘re old“ parašiusį V. Bikų. „Daug šansų laimėti, – po pasirodymo tarė A. Pilvelytė. – Pats laikas išleisti Ievutę į „Euroviziją“.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA