Pareigūnų įspūdžiai po vakarinio reido Kaune: tokių atvejų nebuvome regėję | Kas vyksta Kaune

Pareigūnų įspūdžiai po vakarinio reido Kaune: tokių atvejų nebuvome regėję

delfi.lt 2018/01/07 08:04
Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Aš apakęs“, – tokius žodžius ištarė vienas iš Kauno VPK policijos pareigūnų, ką tik atlikęs daugybę kartų darytą procedūrą. Petrašiūnuose, vakarinio reido metu trys policijos ekipažai tikrino vairuotojų dokumentus ir blaivumą.

[galerija kiek=”20″]

Tačiau vieno automobilio patikrinimas suglumino ne tik jį tikrinusį pareigūną, bet ir kitus net ir per 20 metų policijoje dirbančius kolegas.

R. Kalantos gatvėje sustabdęs „Mercedes Benz“ automobilį, pareigūnas tradiciškai pasisveikino su vairuotoju ir paprašė pateikti dokumentus.

„Pasižiūriu į vairuotojo pažymėjimą, parašyta Janina, pasižiūriu į vairuotoją – sėdi vyras“, – pasakojo policijos pareigūnas.

Prie vairo sėdintis asmuo, iš karto supratęs, kad policininkas sutriko, tuoj pat paaiškino, kad yra pakeitęs lytį, tačiau dėl tam tikrų priežasčių, vairuotojo pažymėjimas dar nepakeistas. Pasak pareigūno, kelis kartus pažiūrėjęs į nuotrauką ir į vairuotoją, suprato, kad čia – tas pats asmuo.

„Na, tikrai labai keista, pirmą kartą susidūriau su tokia situacija“, – pečiais gužčiojo pareigūnas.

Tą patį pakartojo ir kiti reide dalyvavę policininkai.

„Vairuotojai, kuriems gresia kokia nors nuobauda, kartais visokiais būdais bando išsisukti, piktnaudžiauti. Buvo kartą, sustabdytas vairuotojas teigė, kad pamiršo vairuotojo pažymėjimą namie ir padiktavo savo brolio asmens kodą. Mes iš karto atkreipėme dėmesį, kad nuotraukoje kitas žmogus. O sustabdytasis yra netekęs vairuotojo pažymėjimo, bandė išsisukti.

Čia nauja situacija, kuomet sustabdome lytį pakeitusį žmogų. Dar tokių atvejų nebuvome regėję, nustebome visi“, – sakė Kauno apskrities VPK kelių policijos valdybos kelių patrulių kuopos antrojo būrio vadas Vaidas Aleknavičius.

Visą savaitgalį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami nustatyti bei užkardyti vairuotojų ir pėsčiųjų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, Kauno apskrityje vykdo reidus. Priemonės vykdomos Kaišiadorių, Kėdainių, Jonavos, Kauno rajonuose bei Kauno mieste.

Penktadienį Kaišiadorių rajone buvo sustabdyti du neblaivūs dviratininkai ir du automobilių vairuotojai, be to, vienas iš jų neturėjo teisės vairuoti.

Šeštadienį Kėdainiuose ir Jonavoje nustatyti du lengvo girtumo atvejai automobilių vairuotojams, taip pat nubausti trys neblaivūs dviratininkai, vienas iš jų į alkotesterį įpūtė 2,72 prom. Šiuose miestuose iš viso nustatyta 11 pažeidimų.

Kaune vakare valandą trukusio reido metu nustatytas vienas girtumo atvejis, BMW vairavusiam vaikinui nustatytas lengvas girtumas – 0,72 prom.

Kauno apskrityje reidai dar tęsis sekmadienį bei pirmadienį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA