Lyderiams pamainos pasigedęs Jasikevičius: toks vaizdas, kad nesupratome, kas mūsų laukia | Kas vyksta Kaune

Lyderiams pamainos pasigedęs Jasikevičius: toks vaizdas, kad nesupratome, kas mūsų laukia

R. Tenio nuotr.

Nutrūkus penkių iš eilės pergalių Eurolygoje serijai Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius pralaimėjimą Belgrade priėmė kaip pamoką. „Negalime pykti ant teisėjavimo – neatlaikėme šios atmosferos ir neturėjome patirties, kaip čia laimėti“, – po dvikovos kalbėjo treneris.

16-ojo turo rungtynėse penktadienį Lietuvos čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvykoje 65:77 (18:16, 13:17, 14:15, 20:29) pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai.

„Nesusitvarkėme su atmosfera, su varžovų fiziškumu. Tai, ką buvome sugalvoję, daug ko nepadarėme. Tokioje atmosferoje komandą turi vesti įžaidėjai, jie turi eiti su kamuoliu ten, kur turi eiti. Šiandien to nebuvo. Pasigedome šaltesnės galvos ir geresnių sprendimų. Fiziškai kažkiek atstovėjome, bet protiškai pridarėme tiek klaidų. Tai šiek tiek yra logiška, nes reikia suprasti, kad kai kuriuo krepšininkai tokioje atmosferoje žaidė pirmąjį kartą, o tai daro savo. Ką jau ką „Crvena Zvezda“ turi, tai puikius fanus. Ši situacija išmušė iš vėžių“, – įspūdžiais dalijosi Š. Jasikevičius.

Treneris pabrėžė, kad prasideda antrasis Eurolygos ratas ir žaidėjai turi suprasti, jog viskas bus kitaip.

„Jau pernai kartojau – žiniasklaida rašo labai gražiai, bet nuo to reikia atsiriboti. Eurolygoje viskas gali greitai pasikeisti, ypač kai ateina dvigubos savaitės. Turime eiti po truputį ir išlikti ant žemės. Šiandien toks vaizdas, kad nesupratome, kas mūsų laukia. Žmonėms reikia tai patirti. Bus gera pamoka“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas.

Kalbėdamas apie komandoje debiutavusį ir 4 taškus iš eilės pelniusį Beno Udrihą strategas sakė, kad antroje rungtynių dalyje norėjo remtis jau susižaidusiais krepšininkais, todėl patyrusio slovėno neleido į aikštę.

„Nenorėjau rizikuoti antroje pusėje, mums trūko puolimo, pataikymo, todėl norėjau žaisti su Kevinu Pangosu ir Artūru Milakniu. Benui dabar svarbiausia patirti rungtynių atmosferą, treniruotes, praeiti procesą ir įsilieti į komandą“, – aiškino Š. Jasikevičius.

Neprasprūdo pro akis ir prastas Vasilje Micičiaus pasirodymas Belgrade. Serbas per 23 minutes pelnė vos 2 taškus (0/3 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 2/2 baudos) ir 3 kartus suklydo.

„Micičiui bus pamoka, kaip sugrįžti į savo mėgstamą komandą ir sužaisti prieš ją. Man sunkiausia buvo žaisti prieš „Žalgirį“. Jam 23-eji metai. Tai etapas, kurį jam reikia praeiti. Atvažiuoji dirbti darbo, o ne pasimatyti su šeima. Su šeima buvome išleidę jį pasimatyti per šventes“, – aiškią užuominą apie galimą gynėjo išsiblaškymą davė Š. Jasikevičius.

Jis taip pat patvirtino, kad Paulius Jankūnas gavo kirkšnies traumą: „Tačiau jo trūkumą turi kompensuoti kiti žmonės, o jie to nepadarė. Jei jie galvoja, kad Jankūnas ir Pangosas kiekvienas rungtynes ištemps, tai klysta.“

Po rungtynių savo pastebėjimais pasidalijo ir žaidėjai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA