Ar šiemet Kaunas sveikins Vilnių su gimtadieniu? | Kas vyksta Kaune

Ar šiemet Kaunas sveikins Vilnių su gimtadieniu?

P. Grigaliūno nuotr.

Nauji metai prasidėjo nauju projektu. Nuo šiandien „Žinių radijuje“ kartą per savaitę, penktadieniais, 14 val. 35 min. bus transliuojamos populiariausio Kauno portalo „Kas vyksta Kaune“ rengiamos savaitinės diskusijų laidos apie Kauno įvykius ir aktualijas.

Pirmosios laidos svečiai: geriausiai apie Kauną laukiančius įvykius Lietuvoje informuotas žmogus – Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius, bendrovės „Kautra“ atstovas Justinas Vadluga bei komunikacijos konsultantas ir ryšių su žiniasklaida sistemos „Zen PR“ vadovas Gintaras Gimžauskas. Laidos vedėja – portalo redaktorė, žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė.

Svarbiausia praeinančių metų naujiena – rekonstruota Kauno autobusų stotis

Metų pradžia – gera proga dar kartą pažvelgti į palydėtus senuosius metus, pasidžiaugti nuveiktais darbais, o taip pat paplanuoti šiuos metus. Pagrindinė diskusijos tema – vis gerėjantis Kauno įvaizdis, kokiomis priemonėmis jis kuriamas ir, kas lemia, kad vis daugiau žmonių didžiuojasi, kad gyvena Kaune.

„Įvaizdis kuriamas sunkiu, kantriu ir nuosekliu visos komandos darbu. O sėkmę lemia tikėjimas, drąsa, darymas to, ko niekas anksčiau nedarė bei dešimtys tūkstančių Kauno fanų, be kurių palaikymo mes negalėtume pasiekti šių rezultatų“, – sakė laidos pašnekovas Kauno mero patarėjas T. Grigalevičius.

Viešųjų ryšių specialisto G. Gimžausko teigimu, dažnai nutinka, kad labiausiai pasistebi tie darbai, kurie anksčiau arba nebuvo daromi, arba daromi blogai. Taip yra ir su Kauno komunikacija, kurios anksčiau beveik nebuvo, todėl viešojoje erdvėje išgirdus apie gerus, įdomius, vykusius žingsnius, jie buvo pastebėti ir įvertinti teigiamai. Antrasis faktorius – stereotipas, kad pas kaimyną pievelė – žalesnė. „Jei Kaunas kažką padarė, ką išgirdo visa Lietuva, tai visi žiūri ir galvoja, o tikrai pas juos gal geriau..“, – pastebėjo G. Gimžauskas.

Vienu iš tokių teigiamų įvykių tapo pernai metais įvykęs Kauno autobusų stoties atidarymas po rekonstrukcijos ir pasirinkta tam proga: Kauno sveikinimas vilniečiams su gimtadieniu bei kvietimas ta proga nemokamai atvykti apžiūrėti naujosios stoties bei pasisvečiuoti Kaune.

Naujas etapas: Kauno ir Vilniaus draugystė

T. Grigalevičius įsitikinęs, kad Kaunas ir Vilnius neturėtų būti konkurentai, labiau partneriai, kurie gali sėkmingai vienas kitą papildyti. Todėl idėja pasveikinti Vilnių su gimtadieniu kilo iš geranoriško sumanymo padėti dviejų miestų gyventojams daugiau bendrauti tarpusavyje. Kauno mero patarėjo vertinimu, šio sumanymo sėkmę nulėmė tai, kad į procesą įsitraukė tūkstančiai žmonių Kaune ir Vilniuje, priėmę šią žinią geranoriškai ir atvykę į Kauną bei vieni pirmųjų pamatę rekonstruotą Kauno autobusų stotį.

Stotį valdančios bendrovės „Kautra“ atstovas Justinas Vadluga sakė, kad tą dieną iš Vilniaus į Kauną specialiais gimtadienio reisais atvyko 15-ka pilnų autobusų, o tai reiškia – Kauną aplankė mažiausiai 600 vilniečių.

Žinią apie rekonstruotos autobusų stoties atidarymą Kaune portalas „Kas vyksta Kaune“ paskelbė svarbiausia 2017-ųjų metų naujiena. J. Vadlugos teigimu, Lietuvos verslo konfederacija Kauno autobusų stotį pripažino svarbiausiu Lietuvos metų nekilnojamojo turto objektu, kitaip tariant NT objektu Nr. 1 Lietuvoje. Šis apdovanojimas gautas už modernumą ir įdiegtas inovacijas, gerinančias klientų patogumą: Kauno stotyje įrengtos savitarnos bilietų kasos, klientai apie reisus informaciją gauna realiu laiku, įdiegti efektyvūs eismo valdymo sprendimai, siuntų paslaugų centras.

Kauno autobusų stotis taip pat yra ir Lietuvos rekordininkė pagal plotą (13 tūkst. kvadratinių metrų) ir dėl to, kad joje įrengtas didžiausias Lietuvoje veikiantis laikrodis (stoties projekto autorius architektas Gintaras Balčytis).

Paklaustas, ar ir šiemet sausio 25-ąją Kaunas sveikins Vilnių su gimtadieniu, T. Grigalevičius nebuvo linkęs atvirauti, tik išsitarė: „Pagalvokit, kas nutiktų, jei nepasveikinčiau savo žmonos su gimtadieniu?..“

Ar Kaunas su Vilniumi šiemet ketina pereiti ir prie rimtesnių įpareigojančių santykių, tokių, kaip santuoka, belieka tik spėlioti, o visą laidos įrašą, taip pat ir diskusiją apie privačių prekinių ženklų naudojimą viešojoje miesto komunikacijoje žiūrėkite laidos įraše.

Kita diskusijų laida „Kas vyksta Kaune?“ per „Žinių radiją“ bus transliuojama ateinantį penktadienį, sausio 12 d., 14 val. 35 min. Laidą ves portalo vadovas ir įkūrėjas Vaidas Pilkauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA