„Uošvės liežuvio“ rekonstrukcija: kodėl užsitęsė darbai? | Kas vyksta Kaune

„Uošvės liežuvio“ rekonstrukcija: kodėl užsitęsė darbai?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aukštuosius Šančius su Žemaisiais jungiančios Švenčionių gatvės, dar šmaikščiai vadinamos „Uošvės liežuviu“, remontą žadėta baigti iki rudens, o atėjus rugsėjui – iki šalnų. Visgi žiema jau įpusėjo, o darbininkai dar pluša – eismo pralaidumas gatvėje dėl to sumažėjęs. Kauno miesto savivaldybės teigimu, netikėtai daug laiko surijo darbai, leisiantys naujai dangai tarnauti ilgiau.

Kaip informavo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, daugiausiai laiko „suvalgė“ lietaus nuotekų tinklo įrengimas. „Tai – didžiulės apimties darbas, kurį apsunkino Švenčionių gatvės vingiavimas šlaitu – dėl to kastis reikėjo pakankamai giliai. Tačiau įrengus lietaus nuotekas gatvės važiuojamoji dalis žiemą neužšals, kaip kad iki šiol“, – aiškino A. Pakalniškis.

Tai sumažins ardantį gamtos ir transporto priemonių poveikį naujai paklotai dangai, o eismas vyks saugiau. Anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, lietaus nuotekų sistemos įrengimas – savivaldybės iniciatyva, tad sankcijos už terminų nesilaikymą niekam negresia. „Norime padaryti gerai, kad čia nereikėtų grįžti dar daugelį metų, o tai užtrunka“, – teigė A. Pakalniškis.

Šiuo metu išasfaltuota pusė gatvės važiuojamosios dalies, paklotas lietaus nuotekų tinklas, įrengtos trys poilsio zonos dviratininkams. „Kai tik leis oro sąlygos, pradėsime gatvės pagrindų regeneravimą. Dabartinės oro sąlygos to padaryti neleidžia. Kai užbaigsime asfaltuoti gatvę, liks įrengti atitvarus, pajungti apšvietimo stulpus“, – atliktus ir laukiančius darbus vardino tvarkymo skyriaus vedėjas.

Jis priminė, kad gatvė nėra aklinai uždaryta – ja galima naudotis ir gyventojai tą daro. Gatve tikrai galima pravažiuoti, žinoma, jeigu įmanoma rinktis kitą maršrutą, A. Pakalniškis rekomendavo taip ir padaryti.

Kalbant apie visą Aukštųjų Šančių rekonstrukciją, savivaldybės atstovas patikino, kad nėra aklinai uždarytų gatvių, visur pravažiuoti tikrai įmanoma. „Tik ten, kur vyksta remontas, prašome pasirinkti saugų greitį ir būti atsargiems“, – sakė A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA