Pirma „Vytauto“ treniruotė su Ballais – tiek dėmesio senbuviai gyvenime nebuvo sulaukę | Kas vyksta Kaune

Pirma „Vytauto“ treniruotė su Ballais – tiek dėmesio senbuviai gyvenime nebuvo sulaukę

delfi.lt 2018/01/05 17:50
DELFI nuotr.

„Pasiūliau LaVarui pažaisti vidurio puolėju, nes šiuo metu neturime nė vieno“, – juokėsi Virginijus Šeškus. Jo treniruojamas Prienų-Birštono „Vytautas“ penktadienį surengė pratybas, kokių dar nebuvo klubo istorijoje.

[galerija kiek=”20″]

Maždaug pusšimtis žurnalistų ir smalsuolių, po aikštę drąsiai vaikščiojantys amerikiečių filmavimo grupės operatoriai, Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas ir jo LaVarui Ballui padovanotas šakotis – „Vytauto“ senbuviai tokių vaizdų dar nebuvo matę.

„Pirmą sykį gyvenime tiek dėmesio. Šiek tiek keista, bet toks gyvenimas, reikia tuo mėgautis“, – kiek suglumęs sakė komandoje žaidžiantis V. Šeškaus sūnus Edvinas.

Dėmesio centre Prienų arena atsidūrė, nes joje naujiesiems komandos draugams prisistatė broliai LaMelo ir LiAngelo Ballai, dalyvavę pirmoje bendroje treniruotėje.

Kokį įspūdį paliko visame pasaulyje išreklamuoti socialinių tinklų herojai? „Jie nėra savanaudžiai, atlieka perdavimų kitiems. Žiūrėsime, bus smagu“, – pečiais traukė E. Šeškus.

Tuo metu komandos „galva“ V. Šeškus neslėpė, jog jo išankstinis nusistatymas apie jaunųjų amerikiečių galimybes krepšinio aikštėje buvo nekoks. „Jeigu atvirai, galvojau, kad bus blogiau“, – prisipažino treneris.

Pasak jo, darbas treniruotėje buvo komplikuotas – ir ne tik dėl neįprasto šurmulio. Šeštadienį „Vytautas“ Vilniuje žais Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su „Lietuvos rytu“, tad per pratybas reikėjo šaudyti į du zuikius vienu metu – mėginti pasiruošti dvikovai ir supažindinti naujokus su ekipa.

„Rytoj rungtynės, mums reikia pasiruošti. Bet teko truputį pakoreguoti treniruotę, kad naujokams padėtume įsilieti į komandą, kad jie neliktų atstumti pašonėje. Gerai tai, kad jie, kaip visi amerikiečiai, gana drąsūs – nežinodami derinių, savo pozicijų vis tiek žaidė, kad ir paprastą krepšinį. Nėra taip blogai“, – pastebėjo V. Šeškus.

Kada įvyks Ballų debiutas, treneris dar nesako, bet realu, kad į aikštę jie turėtų išbėgti sausio 9 d., kuomet „Vytautas“ Baltijos krepšinio lygoje (BBL) namuose priims Minsko „Cmoki“ (Baltarusija).

– Esate pasiryžęs rizikuoti ir netrukus leisti Ballus į aikštę? – žurnalistai paklausė V. Šeškaus.

– O jūs to norėtumėte jau rytoj, tiesa? Iš tikrųjų, man atrodo, kad jaunesniojo LaMelo dokumentai dar nėra sutvarkyti. Reikia iš karto rasti jam mokyklą, o mes, žinote, nepratę prie tokių reikalų, staiga pasijutome labai didelis klubas (juokiasi – Krepšinis.lt). Bent jau mėnesį reikia juo pabūti, kad viskas stotų į savo vėžes.

– Ar kiti komandos žaidėjai pasiruošę rungtyniauti „dideliame klube“?

– Jei atvirai, yra sunkumų. Vienas iš jų yra tai, kad dabar žaidžiame be vidurio puolėjų. Manau, gal kitą savaitę sulauksime papildymo. Bent treniruočių procesas bus normalesnis. Ir mūsų žaidimas pastaruoju metu – ne pats geriausias. Nėra lengva.

– Kameros ir mikrofonai per treniruotę turbūt irgi nepadeda to žaidimo styguoti?

– Manau, taip ilgai nebus, tik iš pradžių. Manau, vėliau priprasime, nebemaišys. Į vidinius dalykus jis nesikiša, dirbsime kaip įpratę.

– Sakydamas „jis“ turite omenyje brolių tėvą LaVarą Ballą?

– Taip. Pasiūliau jam žaisti vidurio puolėju, apsidžiaugė (juokiasi).

– Ar tikitės sulaukti naudos iš Ballų aikštėje?

– Kaip ir sakiau, nuo pradžių jie jaučiasi gana drąsiai. Pasakyčiau, kad jie nėra savanaudžiai, tikrai mėgsta atiduoti perdavimą. Ir jų tėvas pasakė, kad „Vytauto“ žaidimas jiems tinka.

Koks jų individualus pajėgumas? Dar negaliu pasakyti. Jaunesnis berniukas, atrodo, turi gerą perdavimą, tik prisigaudęs visokių NBA elementų. Blogai nėra. Kita vertus, pasakykite, kiek LKL yra 16-mečių? Nė vieno. O iš 19-20 metų jaunuolių vienas Laurynas Birutis stipriai atrodo. Tai ir atsakymas. Bet mes stengsimės, kad jie mums padėtų, kad nebūtų vien tik šou, kaip visi galvoja. LKL turime žaisti rimtai, gal BBL galima laisviau. Matysime.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA