Dėl neteisėtos saugomų gyvūnų medžioklės sulaikyti vyrai: žala – tūkstantinė | Kas vyksta Kaune

Dėl neteisėtos saugomų gyvūnų medžioklės sulaikyti vyrai: žala – tūkstantinė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį, sausio 3 d., Kauno kriminalistai, turėdami informacijos apie galimai daromą aplinkosauginį pažeidimą, sulaikė du Lazdijų rajono gyventojus, pas kuriuos buvo rastos sumedžiotos lūšys. Šie gyvūnai yra nemedžiotini ir įtraukti į Lietuvos Respublikos saugomų gyvūnų sąrašą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Kauno regiono apsaugos departamento atstovais, nustatė, kad Lazdijų rajone galimai neteisėtai medžiojamos lūšys.

Kauno apskr. VPK KP NNTV pareigūnai sulaikė du Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus, gimusius 1994 m. ir 1964 m.

Atlikus neatidėliotinas kratas rastos ne tik sumedžiotos lūšys, bet ir medžiokliniai ginklai. Taip pat rastas didelis kiekis įvairių medžioklei skirtų priemonių. Manoma, saugomų laukinių gyvūnų rūšies apsaugos būklei padaryta žala gali viršyti 20 tūkstančių eurų.

Lazdijų rajono gyventojams pareikšti įtarimai dėl neteisėto medžiojimo ar žvejojimo ar kitokio laukinės gyvūnijos išteklių naudojimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Gavus informacijos apie šį įvykį Valstybės sienos apsaugos tarnyboje ketvirtadienį taip pat buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas minėtų pareigūnų atžvilgiu.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA