Kauniečių pamėgto Rotušės aikštės atrakcionų parko favoritas – autodromas | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pamėgto Rotušės aikštės atrakcionų parko favoritas – autodromas

R. Tenio nuotr.

Pagrindinė miesto aikštė šiemet sulaukė ne tik šiuolaikiško eglutės sprendimo, bet ir nemažo atrakcionų parko. Čia šventės įgauna įvairiaspalvių fantastiškų gyvūnų ir transporto priemonių formą su sveika doze adrenalino ir azarto.

Kaip pažymėjo parką pastačiusios mažosios bendrijos „Atrakcionai“ vadovas Gintaras Lisinskas, tai jau 7-tas kartas, kai šventiniu laikotarpiu Senamiestyje iškyla atrakcionai, o miestiečiai tokioje erdvėje mielai leidžia laiką.

„Šiemet įrengėme daugiau atrakcionų, pastatėme autodromą – toks mini-parkas įspūdingiau atrodo, yra jaukesnis ir sulaukia nepalyginamai didesnio susidomėjimo nei vienas atrakcionas. Kauniečiai, manau, yra laimingi turėdami iš ko rinktis“, – dėstė G. Lisinskas.

Jo teigimu, parke yra ką veikti visiems – ypač į autodromą eina ne tik mažieji, bet ir jaunimas, patys tėvai. Dabar veikia visi atrakcionai iki vieno. Populiariausiu pašnekovas įvardijo legendinį autodromą, kuris sudaro parkelio pagrindą. Toliau pagal populiarumą rikiuojasi traukinukas, arkliukai ir malūnsparnis. „Visgi dėmesys dalinamas maždaug vienodai, pramogautojai atėję dažniausiai aplanko kelias karuseles“, – sakė G. Lisinskas.

Atrakcionai dirba kasdien nuo 12 val. iki 22 val., o šeštadienį – nuo 11 val. iki 22 val. Vaikiški atrakcionai kainuoja po 2 eurus, o autodromo mašina – 4 eurai, bet į ją galima sėsti dviese, be to čia nustatytas dvigubai ilgesnis laiko limitas nei kitur. Yra dar ir įvairiausių žaidimų, kuriuos nusprendęs išbandyti, anot „Atrakcionų“ vadovo, retas lieka be gero prizo.

Vis dėlto, šiomis pramogomis džiaugtis liko nebeilgai – paskutinė diena, kai parkas bus atidarytas, turėtų būti sausio 7-oji, o po to atrakcionai bus išmontuoti.

Parkas žmones itin džiugina, lankytojai už jį dėkoja: „Matome, kad miestiečiams tokio parko reikia. Jis atitinka šventinę nuotaiką, sulaukiame daug pramogautojų: per dieną jų apsilanko keli šimtai, o savaitgaliais šis skaičius gali išaugti dvigubai. Kitąmet Rotušėje kauniečius netgi galėtų pasitikti apžvalgos ratas ar panašaus tipo įdomus atrakcionas“, – svarstė G. Lisinskas.

Atrakcionų parke sutikta Indrė su septynmečiais dvyniais Jokūbu ir Justinu džiaugėsi, kad pagaliau per didžiąsias metų šventes Rotušės aikštėje yra pakankamai pramogų – galima ne tik pasivaišinti kepiniais ar karštu gėrimu, bet ir nuotaikingai pasisupti karuselėse.

Čia pat kalbintas dvidešimtmetis Mykolas su drauge irgi gyrė atrakcionus: „Parke su kompanija sutikome Naujuosius – linksmai padūkome autodrome, o po to skuodėme į diskoteką.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA