Naujųjų metų rytą – nesuvokiamas radinys šiukšlių konteineryje | Kas vyksta Kaune

Naujųjų metų rytą – nesuvokiamas radinys šiukšlių konteineryje

L. Ališauskienės „Facebook“ paskyros nuotr.

Vieni pirmąją 2018-ųjų dieną pasitiko besivartydami šiltuose guoliuose, o kitus likimas negailestingai nubaudė. Pirmadienio rytą šiukšles ėjusi išmesti mergina buitinių atliekų konteineryje aptiko specialią gyvūnų transportavimo dėžę-boksą, o jos viduje – ir žiauraus poelgio auka tapusią „šiukšlę“.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo, kad šalia V. Krėvės prospekto 14 namo stovinčiame konteineryje rastas šuniukas, kuris buvo tiesiog paliktas mirti.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje pasakoja beglobius gyvūnus prižiūrinti Laura, boksas buvo sulaužytas, trūko detalių, o jį rado viena mergina, ėjusi išmesti šiukšles. „Mergina neturėjo, kur padėti šį vargšą, kitos prieglaudos neatsiliepė… O jo palikti negalėjau.. juk čia ne šiukšlė, o gyva būtybė. Va ir kokie metai prasideda“, – dėstė moteris.

Šuo, Lauros teigimu, buvo išsigandęs, drebėjo, tačiau gero charakterio, iš pažiūros – sveikas. Moteris pamestą augintinį pamaitino ir tik jam atsigavus žadėjo domėtis šiuo reikalu – eiti pasivaikščioti, apklausti kaimynus ir galbūt surasti šeimininkus, o tada – rašyti pareiškimą policijai.

Panašu, kad naujametinė paieška, o gal nemenkas sujudimas socialiniame tinkle maždaug per tris valandas davė rezultatų. „Čipo nėra. Šeimininkai jau rasti. Rytoj vyksim į policija“, – trumpai pasiekimus komentarų sekcijoje nusakė Laura.

Kitiems pranešimo komentatoriams šuo pasirodė matytas – jų teigimu, augintinį vedžioja maždaug 17-25 metų mergina, agresyviai tampanti šunį, iš ko galima spręsti, kad jis nemylimas. Akylesni pastebėjo, kad šalia bokso išmestas ir didelis maišas šunų ėdalo – tai neva patvirtina, kad gyvūnu atsikratė patys šeimininkai, o policijai ėdalą reikėtų laikyti įkalčiu.

„Ką rekomenduočiau Lietuvai – ne alkoholį branginti ar uždraust. O didinti augintinių kainas, kaip Švedijoje. Ten paprastas, be veislės, šuniukas nuo 400 eurų prasideda, veisliniai – nuo 1000 eurų. Kad žmonės, prieš nusipirkdami, gerai pagalvotų, ar tikrai nori, ir taip lengvai neišmestų, nes nemaži pinigai sumokėti. O jei nori iš prieglaudos pasiimti, tai ten tokios sąlygos, kad baisu – vaiką lengviau įsivaikintumėte. Tikrai skaudu žiūrėti į to šuniuko akis“, – tokių skaudžių nutikimų prevenciją siūlė kita komentatorė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA