Pastiprinimas „Žalgirio“ stovykloje: prie komandos prisijungęs slovėnas su nekantrumu laukia starto | Kas vyksta Kaune

Pastiprinimas „Žalgirio“ stovykloje: prie komandos prisijungęs slovėnas su nekantrumu laukia starto

DELFI nuotr.

Naujausias Kauno „Žalgirio“ papildymas Beno Udrihas šiandien nusileido Lietuvoje ir jau yra pasiruošęs prisijungti prie Lietuvos čempionų komandos.

Dukart NBA čempionas rungtyniauti į Europą sugrįžta po 13 praleistų metų už Atlanto, kur atstovavo skirtingoms aštuonioms komandoms, o praėjusį sezoną gynė Detroito „Pistons“ komandos garbę.

Patyrusį atakų organizatorių Lietuvoje pasitiko internetinės „Žalgirio“ televizijos kolektyvas, kuriam slovėnas atskleidė gana greitai priėmęs sprendimą keltis į Kauną.

„Žalgirio“ pasiūlymą svarsčiau keletą dienų. Apie komandą ir pačią organizaciją girdėjau tik gerus atsiliepimus, tad pasitaikius tokiai galimybei greitai priėmiau sprendimą. Nekantrauju vėl žaisti ir prisijungti prie komandos“, – žurnalistams prisistatė naujai iškeptas žalgirietis.

Su NBA treneriais individualiai sportavęs krepšininkas neslėpė, jog įgauti reikiamą žaidybinę formą prireiks šiek tiek laiko.

„Kaip ir ankstesniais metais ar sezonais – dalyvavau treniruotėse, ruošiau savo kūną. Žinoma, sunku pasiekti optimalią sportinę formą, kuomet nežaidi krepšinio. Kai tik pradedi žaisti, į ritmą įeini žymiai greičiau. Manau, man prireiks kelių savaičių, kol pasieksiu reikiamą formą. Kai tik pradėsiu žaisti, viskas bus gerai“, – ramino nuo balandžio mėnesio krepšinio rungtynių ritmu negyvenęs B.Udrihas.

Susidūrimą su „Žalgirio“ vairininku prisiminęs žalgirietis tikino nekantraujantis žaisti Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje komandoje ir vylėsi savo patirtimi prisidėti svarbiomis rungtynių akimirkomis.

„Žalgiris“ jauna komanda, todėl tikiuosi prisidėti savo patirtimi. Ypatingai rungtynių pabaigose, kuomet sprendžiasi mačo baigtis. Žinoma, kad Šarūnas Jasikevičius savo karjeroje geriausiai buvo įvaldęs pikenrolo derinius, todėl nemažai jų yra ir „Žalgirio“ žaidime. Aš irgi esu pikenrolo žaidėjas, todėl manau greitai prisitaikysiu prie komandos sistemos“, – savo privalumus vardijo slovėnas.

Šaltai lietuviškai žiemai apsirūpinęs 35-erių įžaidėjas atskleidė turėjęs keletą pasiūlymų iš kitų komandų bei žarstė komplimentus sėkmingai Europoje žygiuojantiems žalgiriečiams.

„Visi nustebinti. Taip žmonės kalba. Seku Eurolygos krepšinį ir „Žalgiris“ žaidžia puikų komandinį krepšinį abejose aikštės pusėse. Tai yra gerų rezultatų ir gero žaidimo priežastis. „Žalgirio“ žaidėjai puikiai išpildo tas mažas detales, kurias yra sugalvojęs Šaras. Taigi žmonės nustebę. Tos komandos, kurios anksčiau neįvertino „Žalgirio“, dabar bus priverstos tą daryti. Nuo to lengviau „Žalgiriui“ nebus. Kuo greičiau pradėsime treniruotis, tuo tik geriau“, – ryžtu prisidėti prie kauniečių kolektyvo degė NBA čempionas.

Slovėno debiutas su „Žalgirio“ marškinėliais įvyks ne anksčiau kaip sausio 5 dieną, kuomet prasidės antrasis Eurolygos ratas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA