Maskva atsakė prezidentei dėl santykių su Rusija gerinimo | Kas vyksta Kaune

Maskva atsakė prezidentei dėl santykių su Rusija gerinimo

BNS 2017/12/29 14:27
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Beveik jokių diplomatinių ryšių su Maskva nepalaikanti Lietuva sulaukė atsakymo iš Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos. Jos atstovė teigia, kad neseniai Dalios Grybauskaitės išsakytą pasiryžimą gerinti santykius Maskva vertins pagal veiksmus, o ne žodžius.

Tai ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pareiškė atsakydama į prezidentės interviu naujienų portalui „15min.lt“, kuriame teigta, kad Lietuvos santykiai su Rusija galėtų keistis šiai atsisakius agresyvios politikos.

„Jeigu tai ne žingsnis viešųjų ryšių prasme, o iš tikrųjų rimtas, apgalvotas sprendimas koreguoti savo tradicinę poziciją, tada mes tai vertinsime ne tiek pagal pareiškimus, kiek pagal realius darbus. Labai dažnai pareiškimai ir veiksmai tarpusavyje disonuoja“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė M. Zacharova.

„Jūs priminėte apie tai, kad Lietuvos vadovė paskelbė apie būtinybę demonstruoti lankstumą. Mes ne prieš, jeigu D. Grybauskaitė jį pademonstruos“, – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę paskelbtame interviu D. Grybauskaitė teigė, kad Lietuva požiūrį į Maskvą galėtų pakeisti šiai atsisakius okupuotų teritorijų Ukrainoje, agresyvios politikos Rytų Europoje bei kišimosi į demokratinius rinkimus.

Šalies vadovė pabrėžė, kad keičiantis geopolitinei situacijai, Lietuva taip pat turi būti pasirengusi keisti poziciją Rusijos atžvilgiu neatsisakydama vertybių. Pasak prezidentės, su kaimynais „geriau bendrauti, prekiauti, negu kariauti“.

Lietuva Europos Sąjungoje ir NATO yra viena iš griežčiausių Rusijos kritikių, o po Krymo aneksijos nepalaiko beveik jokių ryšių su Maskva.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA