Dėl narkotikų platinimo suimti trys vyrai – įkalčių per akis | Kas vyksta Kaune

Dėl narkotikų platinimo suimti trys vyrai – įkalčių per akis

Kauno apskrities VPK nuotr.

Turint duomenų, kad Kaune, Žaliakalnyje, platinamos narkotinės medžiagos, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jo metu sulaikyti trys vyrai, įtariami pardavinėję dviejų rūšių stipriuosius narkotikus.

Gruodžio mėnesį Kauno apskrities VPK Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai sulaikė asmenį 1981 m. gimusį asmenį, kuriam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams. Vyras įtariamas platinęs narkotikus, aplink jo namus būdavo pastebimi, manoma, nuo narkotinių medžiagų apsvaigę asmenys.

Ikiteisminio tyrimo metu, siekiant išaiškinti visus asmenis, susijusius su šios nusikalstamos veikos darymu, nustatytas 1972 m. gimęs vyras, platinęs narkotinę medžiagą heroiną ir psichotropinę medžiagą amfetaminą. Vykdant policines priemones, sulaikyti dar du asmenys, kurie įsigijo narkotinių medžiagų: rastos dvi pakuotės, kaip įtariama, amfetamino (apie 3 g). Sulaikytieji anksčiau teisti už vagystes.

Sulaikant narkotines medžiagas galimai platinusį 1972-ųjų gimimo vyrą, jo namuose atlikta krata – rasta apie 60 g sverianti pakuotė su baltos spalvos milteliais. Manoma, kad tai amfetaminas. Taip pat rastas švirkštas su viduje esančiu skysčiu – šis buvo sumaišytas su galimai narkotine medžiaga.

Aptiktas ir medžiaginis dėklas, kurio viduje supakuoti 5 g galimai heroino ir dar 5 g amfetamino. Kratos metu rasti du šaukšteliai su narkotinių medžiagų liekanomis, mažo svorio svarstyklės ir daug tuščių užspaudžiamų plastikinių pakelių, paruoštų narkotikų pakavimui. Be to, rasti ir paimti pinigai, galimai įgyti pardavus narkotines medžiagas. Vyrui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Šių metų spalio mėnesį, siekiant nustatyti ir sulaikyti asmenis, įsigijusius ir platinančius narkotikus, Kauno apskrities VPK Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai atliko eilę procesinių ikiteisminio tyrimo veiksmų ir sulaikė du asmenis, kurie įtariami įsigiję galimai narkotinių medžiagų. Pas abu rastos paruoštos narkotikų dozės. Taip pat sulaikytas ir galimas platintojas. 1963 m. gimusiam vyrui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Visiems tris vyrams (gimę 1981, 1972 m. ir 1963 m.) pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. už neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimą, perdirbimą, įgijimą, laikymą, gabenimą ar siuntimą turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA