Susižalojus vyrui, sulaikytas prekeivis nelegalia pirotechnika | Kas vyksta Kaune

Susižalojus vyrui, sulaikytas prekeivis nelegalia pirotechnika

„Pirato Marato“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Ne naujiena, kad įvairūs fejerverkai ir petardos – nepaprastai paklausi naujametinio periodo prekė. Visgi ne kiekvienas šiuos parako pripildytus šventinius atributus parduoda teisėtai. Šiandien Kauno policininkai suėmė vyrą, kuris, įtariama, pirotechnikos gaminiais prekiavo nelegaliai. Prekeivis atsektas nuo petardos sprogimo nukentėjus kitam asmeniui.

Kaip rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime, gruodžio 26 d. Jonavos rajone jaunas vyras, gimęs 1991 m., bandė uždegti petardą, kuri tik uždegta sprogo ir stipriai sužalojo ranką. Dėl šio įvykio Kauno pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d. (nesunkus sveikatos sutrikdymas – „Kas vyksta Kaune“), už kurį gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad sužalotasis asmuo petardą galimai įsigijo iš vyro, kuris viename iš socialinių tinklų yra pasivadinęs „Piratu Maratu“. Šiandien, gruodžio 28 d., Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė 1990 m. gimusį vyriškį, kuris neturėdamas licencijos prekiavo pirotechnikos gaminiais.

Sulaikymo metu šio vyro automobilyje ir namuose rastas didelis kiekis pardavimui skirtų pirotechnikos gaminių. Dėl radinio vyras įtariamas dar ir vertęsis neteisėta ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 202 str. 1 d., už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA