Baigiasi katino dienos – po Naujųjų iš esmės keisis alkoholio įsigijimas | Kas vyksta Kaune

Baigiasi katino dienos – po Naujųjų iš esmės keisis alkoholio įsigijimas

delfi.lt 2017/12/27 16:26
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Jau greitai, iškart po Naujųjų metų, įsigalios Seimo priimtos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, todėl šių gėrimų įsigijimas keisis iš esmės. Kviečiame susipažinti su svarbiausiais dalykais ir esminius punktais, kaip keisis prekyba alkoholiu ir kas galės įsigyti, turėti ar vartoti alkoholį.

Alkoholis – tik nuo 20 metų

Jei šiuo metu alkoholį įsigyti ir vartoti galima nuo pilnamečiai, t. y., 18 metų sulaukę asmenys, nuo Naujųjų tokiems asmenims teks sulaukti 20 metų. Tačiau turėti alkoholio galės asmenys nuo 18 metų, jeigu jų darbas susijęs su alkoholio pristatymu klientams – pavyzdžiui, padavėjai ar pardavėjai.

Taip pat pardavėjai, kasininkai bus įpareigoti prašyti asmens dokumento asmenų, kurie atrodo jaunesni nei 25-erių. Jei dokumentas nebus pateiktas, pardavėjas privalės atsisakyti parduoti alkoholinius gėrimus.

Sutrumpintas laikas

Jei šiuo metu alkoholio parduotuvėse galima įsigyti nuo 8 iki 22 valandos, po Naujųjų metų šis laikas gerokai sutrumpės. Pirmadieniais-šeštadieniais alkoholio bus galima įsigyti tik nuo 10 iki 20 valandos, sekmadieniais šis laikas dar trumpės – nuo 10 iki 15 valandos.

Draudimas nebus taikomas tik tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, taip pat viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, neapmuitintose parduotuvėse.

Prekybos alkoholiu laiko apribojimai bus taikomi ir baruose, restoranuose, todėl jo įsigyti ir išsinešti galima bus tik tam tikromis valandomis. Kitu metu iš maitinimo įstaigos butelio vyno, šampano ar alaus išsinešti nebus galima. Tą padarius – baudos grės ne tik pardavėjams, bet ir alkoholį išsinešusiems klientams.

Reklama bus draudžiama

Alkoholio reklama visoje Lietuvoje bus draudžiama, todėl iš akiračio turėtų išnykti.

Reklama nebus laikomi prekių ženklai ar gaminančių ir prekiaujančių įmonių pavadinimai, kai jie nereguliariai ir netikėtai matomi televizijos programose ir kai šių pavadinimų bei prekių ženklų atvaizdai yra šalutinė informacija.

Taip pat reklama nebus laikoma informacija apie alkoholinius gėrimus informaciniuose pranešimuose, skirtuose alkoholio verslo specialistams, ar alkoholį gaminančioms, juo prekiaujančioms įmonėms.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA