Kalėdinis Kauno policijos reidas – patikrinta 500 vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Kalėdinis Kauno policijos reidas – patikrinta 500 vairuotojų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šventinėmis dienomis žmonės susitinka su giminaičiais, draugais – neretai šių susitikimų metu ant stalo rasite alkoholinių gėrimų. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai šiandien tikrino, ar vairuotojai per šventes buvo sąmoningi ir nevažiavo būdami neblaivūs. Patikrinus apie 500 vairuotojų, rezultatai – džiuginantys.

Kauno mieste ir rajone transporto priemonių vairuotojų blaivumo kontrolė vykdyta antradienį nuo 14 val. iki 19 val. Kaip sakė reidą kuravęs pareigūnas, patruliai šį kartą intensyviai dirbo rajone: Vaišvydavoje, Piliuonoje, Rokuose, Garliavoje ir prie Gervėnupio kelio sankryžos.

Policininko teigimu, reido metu patikrinta pusė tūkstančių vairuotojų – iš jų vienas buvo neblaivus, vienas neturėjo teisių, o penkių vairuotojų kraujyje rasta alkoholio, tačiau jo kiekis neviršijo leistinos 0,4 prom. ribos. Jiems papūtus, alkotesteris parodė 0,09, 0,07, 0,2, 0,23 ir 0,27 prom. alkoholio. Tikrinimas darytas per pietus – pareigūno žodžiais, tokie rodmenys leidžia manyti, kad žmonės naktį prieš tai gerai šventė. Išvažiavus anksčiau, galimas daiktas, leistina norma būtų peržengta.

„Rezultatas yra visai džiuginantis, žmonės per Kalėdas tikrai masiškai nesėdo prie vairo išgėrę, apskritai vairuotojai darosi sąmoningesni. Ko gero, atbaido gresianti baudžiamoji atsakomybė, taip pat vairuotojo teisių praradimas. Žmonės vertina pažymėjimą, o taip pat žiūri ne tik savęs, supranta, kad dėl neatsakingų jų veiksmų gali nukentėti kiti“, – komentavo pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA