Prieš paskutines metų Eurolygos rungtynes gatvėmis išbėgs kauniečių komandos vardą | Kas vyksta Kaune

Prieš paskutines metų Eurolygos rungtynes gatvėmis išbėgs kauniečių komandos vardą

„Šešios Trim“ Facebook nuotr.

Didžiulis sporto entuziastas ir Kauno „Žalgirio“ komandos gerbėjas Mindaugas Šatkus su bendraminčiais savo mylimam klubui nusprendė įteikti unikalią dovaną.

Įvairiuose Europos miestuose Lietuvos čempionų vardą bėgimo maršrutu internetiniame žemėlapyje nupiešiantis kaunietis šįkart pasiryžo visą šią idėją perkelti į Kauną ir drauge su krepšinio bei bėgimo entuziastų būreliu „Žalgirio“ vardą išbėgioti 16 kilometrų ruože iki pat „Žalgirio“ arenos.

Tel Avive, Maskvoje, Pirėjuje, Barselonoje „Žalgirio“ vardą ar kitą istorinę reikšmę komandai turinčius simbolius bėgantis idėjos sumanytojas teigė, jog originali mintis šovė visiškai spontaniškai prieš keletą metų komandą lydint į išvykos rungtynes Barselonoje.

„Pirmą kartą „Žalgirio“ vardą išbėgau Barselonoje prieš dvejus metus. Visa tai įvyko gana atsitiktinai, kuomet ruošiausi pirmajam savo maratonui, todėl visur su savimi vežiojausi sportinę avalynę. Bėgdamas naudojuosi „Endomondo“ programėlę ir vis prabėgdamas žvilgtelėdavau, kas gaudavosi, tad taip netikėtai šovė mintis žemėlapyje išbėgioti savo mylimos komandos vardą įvairiuose Europos kampeliuose“, – pasakojo užkietėjęs bėgikas.

Kruopštaus pasiruošimo reikalaujančią misiją kaunietis pirmajame savo bėgime Barselonoje įgyvendino vienas, tačiau vėliau sulaukė palaikymo iš gero bičiulio bei savo širdies draugės, su kuriais bėgimus vykdė Tel Avive ir Maskvoje.

„Mintis „Žalgirio“ vardą išbėgti gimtajame mano ir komandos mieste kirbėjo jau kurį laiką, planavau bėgti prieš praėjusio sezono finalines dvikovas, tačiau kažkas nesigavo. Dabar sulaukiau savo gero bičiulio Kristupo Šaikaus pasiūlymo, susisiekėme su komandos administracija, gavome palaiminimą ir štai gruodžio 28 dieną pagaliau įgyvendinsiu savo senus planus“, – džiaugsmo neslėpė M.Šatkus.

Vasario 16-osios proga Gediminaičių stulpus Kaune išbėgiojęs „Žalgirio“ komandos aistruolis už tai gavo Prezidentės apdovanojimą, o dabar šventiniu bėgimu išreikš padėką savo krepšinio dievaičiams.

„Šis kalėdinis bėgimas bus tarsi nedidelė padėka ir dovana visai „Žalgirio“ komandai, kuri visus mus džiugina savo pergalėmis, tad kviečiame prisijungti visus norinčius Lietuvos čempionų ir bėgimo gerbėjus“, – ragino bet kokiomis oro sąlygomis pasiruošęs bėgti pašnekovas.

Žalgirietiškais atributais apsišarvavę bėgikai šventinį maratoną pradės apie 16.00 val. nuo Vileišio tilto, Viljampolės pusėje. Bėgimas tęsis apie šešiolika kilometrų Kauno senamiesčiu ir Laisvės alėja, o finišuos prie „Žalgirio“ arenos, kur 20.00 val. prasidės Eurolygos mūšis prieš Pirėjo „Olympiacos“ komandą.

Registruotis specialioje bėgimo registracijos formoje gali visi norintys išbandyti save, tačiau būtina įvertinti savo sveikatos galimybes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA