Suteikta malonė nuteistajai už nužudymą ir kyšininkavusiam pasieniečiui | Kas vyksta Kaune

Suteikta malonė nuteistajai už nužudymą ir kyšininkavusiam pasieniečiui

BNS 2017/12/22 17:58
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į Malonės komisijos rekomendacijas, suteikė malonę šešiems asmenims, nuteistiems už narkotikų kontrabandą ir smurtą, tarp jų – už nužudymą nuteistai 67 metų moteriai bei už du blokus cigarečių 5,6 tūkst. eurų bauda nubaustam buvusiam pasieniečiui.

Nužudymo byloje nuteistai Danai Višinskienei laisvės atėmimo bausmė sumažinta dviem metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į nuteistosios amžių, sveikatos būklę ir nusikaltimo padarymo aplinkybes, penktadienį pranešė Prezidentūra.

Iš laivo agento du blokus cigarečių kyšio gavusiam buvusiam Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnui teismas buvo skyręs 5,6 tūkst. eurų baudą. Teismo skirta bauda malonės dekretu sumažinta 2500 eurų – iki 3100 eurų. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad asmuo išlaiko nepilnametę dukrą, ir į sunkią nuteistojo šeimos materialinę padėtį.

Malonės sulaukė ir Panevėžio apygardos teismo už sunkų sveikatos sutrikdymą bei viešosios tvarkos pažeidimą nuteistas 29 metų Edgaras Juknevičius. Trejų metų laisvės atėmimo bausme nubaustam jaunam vyrui bausmė sumažinta šešiais mėnesiais. Jis turi prižiūrėti dalies darbingumo netekusią motiną ir sunkia širdies liga sergantį tėvą.

Šešiais mėnesiais bausmė sumažinta ir Audriui Kardeliui. Jis Švedijoje nuteistas už kontrabandą. Subendrinus bausmes su nuosprendžiais Lietuvoje, vyrui skirta galutinė puspenktų metų laisvės atėmimo bausmė. Priimant sprendimą dėl malonės atsižvelgta į sunkią nuteistojo šeimos materialinę padėtį. Nuteistojo priežiūros reikia nepilnamečiui sūnui, neįgaliai dukrai ir dalies darbingumo netekusiai žmonai.

Valentui Misiui, nuteistam už viešosios tvarkos pažeidimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą ir kitus nusikaltimus laisvės atėmimo bausmė sumažinta dvejais metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į sunkią nuteistojo šeimos materialinę padėtį. Nuteistasis turi tris mažamečius vaikus, kuriems reikalinga priežiūra. Vyras turėjo kalėti 6 metus ir 4 mėnesius.

Kokaino kontrabandos byloje 12 metų kalėti nuteistam išeiviui iš Nigerijos Chizobai Yerasmus Ogoms (Čizobai Jerazmusui Ogomsai) laisvės atėmimo bausmė sumažinta 6 mėnesiais. Atsižvelgta į pablogėjusią nuteistojo sveikatos būklę ir sunkią jo šeimos materialinę padėtį. Nuteistasis turi tris mažamečius vaikus, sunkiai sergančius tėvus, kuriems reikalinga priežiūra.

Malonės komisijos posėdis įvyko pirmadienį, svarstyti 200 nuteistųjų malonės prašymai.

Malonės gali prašyti visi asmenys, kuriuos yra nuteisę Lietuvos teismai, taip pat Lietuvos piliečiai, kuriuos nuteisė kitų valstybių teismai ir kurie atlieka bausmę Lietuvoje. Prašančiajam malonės gali būti dovanota laisvė, sutrumpintas laisvės atėmimo laikas arba sumažinta kita teismo skirta bausmė.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, prezidentės patarėjai teisės klausimais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA