Pasipiktinimą sukėlė Centro poliklinikos darbas – laikas iššvaistytas veltui | Kas vyksta Kaune

Pasipiktinimą sukėlė Centro poliklinikos darbas – laikas iššvaistytas veltui

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Jokios atjautos – ką tik kojos operaciją patyrusiai „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai Kauno Centro poliklinkos koridorius teko minti be jokio rezultato. Nurodytu laiku atvykusi į minėtą gydymo įstaigą, kur jai turėjo būti apžiūrėta ir sutvarkyta žaizda, šių paslaugų moteris negavo.

„Esu pasipiktinusi Kauno centro poliklinikos darbu. Pirmadienį man buvo atlikta kojos operacija. Kauno klinikose po operacijos buvau informuota, kad tolimesnė kojos priežiūra vyks pas šeimos daktarą. Į priežiūra įeina tvarsčių perrišimas kas 2-3 dienas ir siūlų ištraukimas po 14 dienų“, – pasakojimą pradėjo moteris.

Lyg viskas paprasta, bet kadangi gydymo eigos ji nežinojo, o vaikšto dabar labai sunkiai, paskambino šeimos daktarei. Šios seselė informavo, kad registratūroje reikės pasiimti kortelę ir tada eiti į procedūrų kabinetą. Kadangi kabineto darbo laiko nėra, seselė operuotajai pranešė, kad atvykus iš ryto ji tikrai bus priimta.

„Nuvykus į polikliniką 8.30 val. jau registratūroje buvo paklausta, kam taip anksti atvykau – chirurgas dirba tik nuo 12 val. Savo ruožtu, atsakiau, kad man nereikia chirurgo – reikia tik nuimti tvarsčius, pažiūrėti, ar žaizdos gyja gerai ir uždėti naujus tvarsčius. Kadangi ši procedūra man neprimena aukštosios matematikos, kurią tik išrinktieji geba suprasti, būčiau galėjusi tai padaryti pati, bet žaizdos yra nepatogioje vietoje – užpakalinėje čiurnos dalyje – dėl to norėjau, kad už mokamą Privalomąjį sveikatos draudimą gaučiau normalų aptarnavimą“, – dėstė portalo skaitytoja.

Nuėjusi prie procedūrų kabineto, jame moteris nieko nerado, o registratūros darbuotoja informavo, kad 10-15 min. reikės palaukti seselės. Toks laikas pacientei pasirodė normalus, tad ji laukė, tačiau atbėgo įniršusi seselė, kuri spoksodama pradėjo rėkti „kas jums sakė taip anksti ateiti, nėra chirurgo!“ Paklausus, kiek reikės laukti, priminus, kad tereikia pakeisti tvarčius, seselė, moters teigimu, atkirto „laukit, nežinau kiek“ ir nubėgo.

„Nežinau kiek“ man neatrodo normalus laukimo apibrėžimas, tad palaukusi 10 min. išvykau namo. Pertvarstysiu koją pati arba su draugų pagalba, bet norėčiau užduoti klausimą tiek Kauno Centro poliklinikai, tiek medikų bendruomenei – kodėl seselė yra neįgali pakeisti tvarsčius? Ko tada ji yra išmokyta, jei nuimti seną tvarstį, užpilti jodo, uždėti tvarstį ir užbintuoti yra reikalingas chirurgas?“ – svarstė nemalonų incidentą patyrusi klinikos klientė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA