Stambus Kauno kriminalistų laimikis – automobilyje paslėpta 171 tūkstantis eurų | Kas vyksta Kaune

Stambus Kauno kriminalistų laimikis – automobilyje paslėpta 171 tūkstantis eurų

Kauno apskrities VPK nuotr.

Gruodžio 20 dieną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informacijos apie galimai vykdomą neteisėtą veiką, pasienyje sustabdė automobilį. Įvairiose transporto priemonės vietose rasti paslėpti paketai su pinigais.

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, automobilis „Seat Alhambra“ sustabdytas apie 22.30 val. ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko pasienio punktu. Kauno kriminalistams pasiteiravus, ar automobilyje sėdintys asmenys turi deklaruojamų pinigų, šie atsakė neigiamai. Kilus įtarimams automobilis patikrintas – jame pareigūnai aptiko paslėptus pinigų paketus.

Priekinėje panelėje rasta 54 370 eurų. Patikrinus automobilį detaliau, galiniame sparno įrengtoje slėptuvėje kriminalistai aptiko dar 109 800 eurų. Taip pat buvo aptikti 7 tūkst. eurų, kuriuos vyrai slėpė rūbuose. Manoma, kad rasti pinigai, kurių bendra suma 171 170 eurų, įgyti vykdant nusikalstamas veikas. Pareigūnai sulaikė 1962 m. gimusį automobilio vairuotoją ir 1957 m. gimusį keleivį. Vieną iš jų namuose kratos metu rastas ir paimtas nelegaliai laikomas ginklas.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. ir 189-1 str. 1 d dėl neteisėto praturtėjimo ir kontrabandos. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

55 metų Kauno miesto gyventojas anksčiau jau teistas už nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ar realizavimą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. 60-metis Kauno rajono gyventojas anksčiau teistas nėra.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA