Kauniečių įmonė specifinių žinių turinčių darbuotojų ieškojo net tolimojoje Makedonijoje | Kas vyksta Kaune

Kauniečių įmonė specifinių žinių turinčių darbuotojų ieškojo net tolimojoje Makedonijoje

Versados nuotr.

Prieš penkerius metus Kaune įkurtos įmonės „Versada“ paslaugomis naudojasi klientai iš viso pasaulio, o dalis įmonės darbuotojų dirba per atstumą – iš tolimos šalies Makedonijos.

[galerija kiek=”4″]

Bendradarbystės erdvėje „Happspace“ įsikūrusiame „Versados“ biure šiuo metu dirba aštuoni iš 12-kos įmonės darbuotojų, neskaitant mielo šunelio Ledi, kuris kasdien lydi vieną iš įmonės darbuotojų Andrių į darbą ir jau tapo neatskiriama „Happspace“ bendravimo dalimi – visi nori nusifotografuoti su šeimininko asistente dirbančiu šuneliu.

Verslą pradėjo dar besimokydamas universitete

Įmonės vadovas Paulius Sladkevičius apie verslo kūrimą pradėjo galvoti dar studijuodamas universitete – įsteigė įmonę, kurios veiklos sritis – „Odoo“ verslo valdymo sistemos diegimas. „Kai pradėjau studijuoti, išsikėliau tikslą, kad po studijų lauks sava veikla, tad studijų laikotarpiu buvo išbandytos įvairios idėjos. Pirmi projektai, žinoma, pareikalavo daug drąsos ir darbo, bet viskas gerai baigėsi,“ – džiaugiasi įmonės vadovas.

Tačiau vien įmonės Lietuvoje veiklai vykdyti nepakako – pradėjus ieškoti reikalingos kompetencijos žmonių tarptautiniu mastu, paieškos nuvedė net į… Makedoniją. „Prieš kelerius metus mes ieškojome darbuotojų Lietuvoje, tačiau buvo labai sunku rasti būtent tos specializacijos žmonių – programuojančių „Python“ kalba, besidominčių specifinėmis technologijomis, tad pabandėm ieškoti tarptautiniame lygmenyje. Radom žmogų Makedonijoje, kuris ne tik mokėjo programuoti, bet ir norėjo susikurti komandą aplink save, kas paskatino įkurti kompaniją ir svečioje šalyje,“ – apie plėtrą kalba įmonės vadovas.

Įmonę „Versada“ iš kitų tarpo išskiria ir kitoks požiūris į darbo užmokesčio temą, o po Naujųjų metų laukia ir dar didesni pokyčiai. „Mes taikome nemažai dalykų, kurie nėra sutinkami kiekvienoje kompanijoje, pavyzdžiui, pelno dalybos pas mus vyksta pagal motyvacinį planą, atlyginimas priklauso nuo to, kiek valandų dirbi ir kiek svarbus esi kompanijai. Tačiau nuo naujų metų pradžios keisime sistemą į darbuotojų akcijas (nuo naujų metų įsigalioja lankstesnis įstatymas dėl darbuotojų akcijų) – kas, tikimės, labiau įtrauks darbuotojus į kompanijos valdymą ir iškeltų tikslų siekimą,“ – įmonės politikos pokyčius pristatė pašnekovas.

Daugėja ir klientų Lietuvoje

Pagrindiniai „Versados“ klientai – mažos ir vidutinės įmonės, ieškančios pagalbos verslo procesų optimizavimo klausimais. Pasiteiravus, kuris projektas, su kuriuo įmonei teko dirbti, yra didžiausias, vadovas vieno reikšmingiausio įvardinti negalėjo – pasak P. Sladkevičiaus, tokių įmonių bent keletas.

„Vienas didelis projektas yra iš Hamburgo, Vokietijos „Allbranded“. Kalėdinis laikotarpis – pagrindinis jų darbymetis, nes jie gamina personalizuotas dovanas, teikia logotipų, prekės ženklų ar užrašų perkėlimo ant įvairiausių daiktų paslaugą. Taip pat svarbus projektas danų kanceliarijos kompanija „Vikings 1914,“ – sako įmonės vadovas pastebėdamas, jog geriausiai sekasi bendradarbiauti su kompanijomis, kurios įvairiais aspektais, pavyzdžiui etikos klausimais ar požiūriu į įmonės mikroklimatą, yra panašios į „Versada“. Anot pašnekovo, tokie projektai – patys maloniausi.

Taip pat P. Sladkevičius džiaugiasi, jog nors didesni projektai – tarptautiniai, auga ir klientų skaičius Lietuvoje. „Lietuviški projektai dažniausiai yra mažesni, bet klientų Lietuvoje turime tikrai nemažai. Reikia pažymėti, jog Lietuva tapo patraukli verslo rinkai“, – sako pašnekovas.

Į „Happspace“ atvedė bendruomeniškumas

Į Laisvės alėjoje 84B įsikūrusią „Happspace Bankas“ bendradarbystės erdvę dar spalio pradžioje įsikėlę „versadiečiai“ sako, kad pasirinkti biurui šį pastatą paskatino poreikis keisti būstinę.

„Tapome iš skirtingų įmonių susikūrusios bendruomenės dalimi, kas šiek tiek sumažino privatumą, kurį turėjome ankstesniame biure, tačiau privalumas yra pažintys, organizuojami renginiai, biuro bei patalpų kokybė,“ – aiškina P. Sladkevičius.

Bendruomeniškumo jausmas, kurį padeda kurti ir „Happspace“, yra viena iš įmonės filosofijos dedamųjų nuo pat jos įkūrimo. „Į įmonę mes žiūrim ne kaip į finansinį darinį, bet kaip į bendruomenę. Mes kiekvieną vasarą važiuojame į sodybą, kur pusę dienos dirbame, o kitą pusę pramogaujame ir tokia savaitę trunkanti veikla labai stiprina visą komandą. Į vykstančius įvairius renginius siekiame įtraukti visus darbuotojus, kad į biurą ateitum ne vien tam, kad gautum pinigus, bet kad visi čia būtume vos ne kaip šeima, kur gera būti kartu,“ – džiaugiasi įmonės vadovas.

Taip pat jis pažymi, jog seniau, kai dar daugelis darbuotojų neturėjo šeimų, viskas buvo šiek tiek kitaip, tačiau dabar, kai susitinka visa įmonės bendruomenė, būna ir vaikai, ir augintiniai, o visa tai, anot pašnekovo, atneša dar jaukesnius jausmus ir didesnį bendrumo jausmą. „Taip pat didžioji dalis darbuotojų čia dirba nuo pat pradžių ir pokytis komandoje yra mažas, tai dar labiau sustiprina artumą, tačiau visuomet laukiame naujų veidų, kuriems tokia bendruomeniškumo filosofija ir siekis mokytis kartu su visa komanda yra priimtini dalykai“, – sako P. Sladkevičius.

Kauną pasirinko dėl patogumo

Iš Joniškio rajono į Kauną studijuoti atsikraustęs P. Sladkevičius po studijų nusprendė likti Kaune, nes šiame mieste rado viską, ko reikėjo tiek verslo, teik savarankiško gyvenimo pradžiai. „Gyvenime buvo galimybių kraustytis kitur, teko vykti net į Australiją su projektais, ten su žmona praleidę porą mėnesių gavome pasiūlymą pasilikti, tačiau man asmeniškai suveikė patriotiškumas, Lietuvoje – giminė, sava kalba, kultūra, viskas taip artima, kad gyventi taip toli nuo čia būtų neįmanoma,“ – apsisprendimą paaiškino pašnekovas. Taip Paulių džiugina, kad Kaunas yra žalias ir turi puikų miesto centrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA