Įtemptose rungtynėse „Žalgiris“ patiesė Vokietijos čempionus | Kas vyksta Kaune

Įtemptose rungtynėse „Žalgiris“ patiesė Vokietijos čempionus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio vakarą Kauno „Žalgirio“ komanda sužaidė Eurolygos tryliktojo turo rungtynes – namuose kauniečiai susitiko su Bambergo „Brose“ krepšininkais. Svečiai intrigą palaikė iki pat susitikimo pabaigos, tačiau stiprų charakterį ir gerą puolimą pademonstravę žalgiriečiai šventė pergalę 88:84.

Bambergo „Brose“ prisišaudyti prireikė trijų minučių, tačiau per tą laiką „Žalgirio“ komandoje pasižymėti sugebėjo tik prie baudų metimų linijos stojęs Brandonas Daviesas – 2:3. Edgaro Ulanovo perdavimą triuškinančiu dėjimu viena ranka realizavo vienintelis varžovų gynybą per pusę kėlinio įveikęs B. Daviesas, tad svečiai pirmavo 4:7. Baudas sumetė E. Ulanovas, bet „Brose“ krepšininkai atrasdavo silpnas žalgiriečių vietas ir atsiplėšė iki 6:16. Po sušaukto Šarūno Jasikevičiaus pasitarimo puolimą tritaškiais iš skirtingų kraštų budino Aaronas White‘as ir Artūras Milaknis – 12:16. Kėlinuko pabaiga nuteikė dar maloniau, kadangi perėmus kamuolį gražų jau trečiąjį Kevino Pangoso rezultatyvų perdavimą dėjimu pavertė A. White’as. Netrukus pats K. Pangosas smeigė tritaškį, o pirmą dešimties minučių atkarpą su sirena užbaigė Antanas Kavaliauskas – 21:22.

Antrajame kėlinyje solidų žaidimą tęsė po krepšiu didelių sunkumų nesulaukęs A. Kavaliauskas, iš toli iššovė Vasilije Micičius ir A. Milaknis, tad kauniečiai jau pirmavo 31:27. Lietuvos čempionų vežimą toliau tempė be klaidų krepšį atakavę A. Kavaliauskas ir A. Milaknis. Iš vidutinio nuotolio pataikė pranašumą iki 40:33 didinęs Paulius Jankūnas. Išlaisvėjus puolimui pasižymėjo ir A. White‘as, tačiau kelių metimų dėka svečiai ištirpdė praktiškai visą turėtą deficitą (42:40). Įsibėgėjusį E. Ulanovą sustabdė tik pražanga, bet likus porai minučių švieslentėje degė keturi ketvertai – 44:44. Prieš didžiąją pertrauką minimalią persvarą 50:49 šeimininkams taikliais baudų metimais sukūrė P. Jankūnas, K. Pangosas ir rezultatyviausias „Žalgirio“ pirmos pusės žaidėjas A. Kavaliauskas.

Trečiasis ketvirtis startavo ketvirtu A. Milaknio tolimu šūviu, reidą krepšio link atliko K. Pangosas, o gražiai tarpusavyje sužaidė aukštaūgiai B. Daviesas ir P. Jankūnas – 57:54. A. Milaknis toliau tritaškiais bombardavo svečių gynybą ir, smeigęs jau šeštąjį, kasė rimčiausią duobę šiame mače Vokietijos čempionams – 64:54. Tiesa, vis kylančio triukšmo ir didėjančio spaudimo svečiai nepabūgo ir staigiai rėžė atsilikimą iki 64:61. Klasę žaisdamas nugara demonstravo E. Ulanovas, iš tolėliau savo taiklumą patikrino V. Micičius – 68:64. Per likusį laiką pražangas provokavo A. Kavaliauskas ir P. Jankūnas, bet tolimų dūrių dėka varžovai panaikino visą kauniečių persvarą – 72:72.

Lemiamą rungtynių atkarpą žalgiriečiai pradėjo itin aktyviai ir P. Jankūno bei aštriai žaidusio K.Pangoso pastangomis bandė perimti iniciatyvą – 79:74. Kėliniui persiritus į antrą pusę šeimininkų puolimas kiek užsikirto, o tuo pasinaudoję varžovai artėjo iki 80:79. Svarbiu metu komandą ant savo pečių ištempė kapitonas P. Jankūnas, kuris ne tik pasižymėjo dvitaškiu su pražanga, bet netrukus smeigė ir triukšmo bombą sprogdinusį tritaškį – 86:79. Baltos vėliavos nekėlę svečiai surado savyje jėgų ir likus 25 sekundėms „Žalgiriui“ tepaliko dviejų taškų pranašumą (86:84). Išdeginus 15 sekundžių svarbias baudas realizavo A. White‘as, garantavęs kauniečiams trečią iš eilės pergalę Eurolygoje – 88:84.

Tuoj po rungtynių Š. Jasikevičius teigė, kad ne tik paskutinės trys mačo minutės buvo nervingos, o visi trys pastarieji mėnesiai. Strategas stebėjosi, kad iš gynybinio plano komandos „Žalgiris“ virsta puolančia komanda ir, nors auklėtiniams pavyksta išpildyti ne visus Šaro sumanymus, džiaugėsi sunkia pergale.

A. Milaknis savo tritaškių šou, pleškinusio „Žalgirio“ arenos tinklelius, nesureikšmino – sakė, kad svarbiausia – pasiekta pergalė.

„Žalgiris“: A. Milaknis 20 (6/9 trit.), P. Jankūnas 17 (5 atk. kam.), A. Kavaliauskas 15, K. Pangosas 11 (6 rez. perd., 2 per. kam.), A. White’as 9, E. Ulanovas 6 (4 rez. perd.), V. Micičius 5 (5 rez. perd.), B. Daviesas 4, A. Toupane 1, P. Valinskas 0.

„Brose“: D. Wrightas 22 (4/7 trit., 5 atk. kam.), D. Hackettas 17 (3/4 trit.), M. Lo 14 (4/6 trit.), L. Radosevičius 11.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA