Kauno klinikų skubios pagalbos skyriuje – įspėjantis plakatas: ragina atkreipti dėmesį | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikų skubios pagalbos skyriuje – įspėjantis plakatas: ragina atkreipti dėmesį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno klinikų Vaikų skubios pagalbos skyriuje – naujovė. Ant paradinių skyriaus durų kabo įspėjantis plakatas. Apie pasikeitimus Kauno klinikose, įvykusius prieš keletą savaičių, atstovai informavo ir savo paskyroje, socialiniame tinkle „Facebook“.

„Gerbiamieji tėveliai, jeigu į Kauno klinikų Vaikų skubios pagalbos skyrių atvykote dėl neaiškios kilmės bėrimų, maloniai Jūsų prašome paspausti mygtuką, esantį šalia filmuko personažo Barto. Siekiant apsaugoti kitus pacientus ir išvengti nesklandumų, norėtume iš anksto įvertinti, kokia pagalba Jūsų vaikui yra reikalinga, ir ją suteikti kuo efektyviau. Dėkojame už Jūsų supratingumą!“, – rašoma virtualioje erdvėje.

Kauno klinikų nuotr. socialiniame tinkle

Paklaustas apie dėmesį atkreipti priverčiantį plakatą su animacinio filmo „Simpsonai“ herojumi Kauno klinikų Vaikų intensyvios terapijos skyriaus gydytojas Algirdas Dagys sakė, jog pastaroji idėja kilo todėl, kad kasdien į Vaikų skubios pagalbos skyrių vedini tėvų ateina maždaug 5-6 vaikai su įvairiausiais bėrimais ant kūno.

„Vaikus tėvai atsiveda į bendrąją laukiamojo salės erdvę, kur laukiama gydytojo apžiūros. Tokiu būdu iškyla rizika užsikrėsti dar kita liga nei atvesdinti pacientai serga. Todėl šis išbertą animacinių filmų herojų vaizduojantis piešinys, yra užklijuotas ant paradinių skyriaus durų, greta specialaus skambučio mygtuko. Priėję prie minėtos vietos tėvai su vaikais yra matomi atsakingo asmens. Kiek įmanoma skubiau atsiunčiamas personalas, kuris apžiūri išbertą vaiką jam neužeinant į bendrąją laukimo patalpą“, – paaiškino A. Dagys.

Pasak jo, jei nustatoma, kad bėrimas ant vaiko kūno yra keliantis įtarimų, pavojingas, vaikas kartu su tėvais palydimas į izoliatorių bei apžiūrimas nekontaktuodamas tarpusavyje su kitais vaikais.

Tokia naujovė Kauno klinikų Vaikų skubios pagalbos skyriuje esą atsirado prieš kelias savaites. A. Dagio teigimu, šios atsargumo priemonės imtasi ne tik siekiant apsaugoti kitus pacientus nuo meningokokinės infekcijos, bet ir nuo vėjaraupių bei kitų panašaus pobūdžio ligų, pasireiškiančių bėrimais.

„Labai smagu, kad kai kurie jau atkreipia dėmesį į piešinį ir pasinaudoja naująja galimybe paspausdami mygtuką. Tačiau vis dar pasitaiko tėvų, kurie atvyksta sunerimę, skuba, ir elgiasi kaip anksčiau“, – kalbėjo pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA