Kaune iškils naujas „Ikea“ gamintojų fabrikas – investuos 42 milijonus | Kas vyksta Kaune

Kaune iškils naujas „Ikea“ gamintojų fabrikas – investuos 42 milijonus

BNS 2017/12/15 17:52
DELFI nuotr.

Kauno laisvoji ekonominė zona (LEZ) toliau sulaukia investicijų, tik šįkart – ne užsienio kapitalo. Kauno baldų gamybos bendrovės „Freda“ akcininkai statys baldų gamyklą ir logistikos sandėlį Kauno LEZ – investicijos į projektą pirmuoju etapu sieks 42 mln. eurų, ketinama sukurti 240 darbo vietų.

32 tūkst. kv. metrų ploto kietų korpusinių baldų gamyklą bei sandėlį statys bendrovė Geras baldų fabrikas (GBF). Jos akcininkai yra ir „Fredos“ akcininkai, turintys ilgametę patirtį baldų pramonėje, skelbiama GBF direktoriaus Virginijaus Brundzos pranešime.

V. Brundza teigia, kad investicijas paskatino auganti pasaulio ekonomika ir baldų poreikis visuose žemynuose, taip pat – aiški Lietuvos valdžios pozicija dėl reformų valdant Lietuvos miškų ūkį. „Įmonės tikslas – masinė, maksimaliai automatizuota bei efektyvi gamyba, leisianti konkuruoti pasaulinėje baldų gamybos rinkoje. Pagaminta produkcija keliaus į įvairias pasaulio šalis“, – rašoma pranešime.

Gamykloje numatoma gaminti platų baldų asortimentą – įvairias komodas, batų dėžes, spinteles ir kitą produkciją.

Statybos turėtų būti pradėtos kitų metų pirmoje pusėje, o gamyba – 2019 metų pirmąjį ketvirtį. Planuojama, kad per 2–3 metus, visiškai įsisavinus investicijas, metiniai GBF pardavimai sieks 80 mln. eurų. Atlikus kito etapo investicijas, GBF gamybiniai pajėgumai išaugs iki 230 mln. eurų.

Projekto finansavimo šaltiniais nurodomi SEB banko paskola bei akcininkų lėšos.

Registrų centro duomenimis, „Fredos“ akcijos priklauso 73 fiziniams asmenims, o GBF akcininkai yra V. Brundza, Antanas Ėmužis, Rimas Varanauskas. „Freda“ nurodo, kad 2016 metais ir toliau visus savo eksporto pardavimus koncentravo vienam pirkėjui – „Ikea Supply“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA