Kauno „Žalgiris“ pratęsė sutartis su dviem žaidėjais: tai nebuvo greitas sprendimas | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ pratęsė sutartis su dviem žaidėjais: tai nebuvo greitas sprendimas

R. Tenio nuotr.

Nors dažniausiai nauji kontraktai su krepšininkais yra sudarinėjami tarpsezoniu, Kauno „Žalgirio“ komanda nusprendė nelaukti vasaros ir ilgam laikui pratęsė sutartis su pagrindinėje komandoje įsitvirtinančiais Pauliumi Valinsku ir Gyčiu Masiuliu.

Neseniai 22-ąjį gimtadienį atšventęs P.Valinskas Lietuvos čempionų komandoje rungtyniaus mažiausiai iki 2020-2021 m. sezono pabaigos.

Metais ilgesnė nauja sutartis pasirašyta ir su sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujančiu G.Masiuliu.

„Tai nebuvo per vieną dieną priimtas greitas sprendimas. Tiek Paulius, tiek Gytis savo žaidimu bei darbu per treniruotes ir po jų įrodinėja, kad su jais galima sieti ateitį. Tai jauni „Žalgirio“ sistemos išugdyti krepšininkai, kuriems reikia ir toliau tobulėti bei pateisinti trenerių pasitikėjimą, o mes jiems pasistengsime suteikti geriausias sąlygas“, – sakė Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Tiek atakuojančiu gynėju, tiek įžaidėju galintis rungtyniauti P.Valinskas praėjusiame Eurolygos sezone į aikštę žengė vos 5 kartus, o šiemet ant parketo išbėgo jau visose 12 rungtynių. Vidutiniškai aikštelėje praleisdamas 12 minučių jis renka po 3,6 taško, po 2 atkovotus kamuolius ir po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) čempionate P.Valinskas vidutiniškai pelno po 5,5 taško ir atkovoja po 2,1 atšokusio kamuolio.

Devyniolikmetis G.Masiulis Eurolygoje kol kas sužaidė tik 13 minučių, bet per jas jau spėjo pelnyti 9 taškus ir atkovoti 3 kamuolius. „Betsafe–LKL“ pirmenybėse jo vidurkiai siekia po 4,6 taško ir po 2,9 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Pagal dvigubą licenciją ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) galintis rungtyniauti G.Masiulis NKL čempionate turi įspūdingą 18 taškų ir 9,3 atkovotų kamuolių vidurkį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA