Už gydytojui įteiktą kyšį kauniečiui skirta keturženklė bauda | Kas vyksta Kaune

Už gydytojui įteiktą kyšį kauniečiui skirta keturženklė bauda

Kauno apylinkės teismo inf. 2017/12/15 13:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas 41-erių kauniečiui V. J. skyrė 3 766 eurų baudą už tai, kad jis pasiūlė ir davė 200 eurų dydžio kyšį Kauno klinikų gydytojui anesteziologui-reanimatologui.

Kyšį V. J. gydytojui į chalato kišenę įdėjo 2017 m. rugpjūčio 21 d. atvykęs į Kauno klinikų Intensyvios terapijos klinikos Centrinės reanimacijos skyrių, kuriame buvo paguldyta sunkiai serganti jo motina.

Asmuo kaltu dėl duoto kyšio neprisipažino. Skundėsi, jog gydytojas melagingai jį apkaltino. Teisinosi, kad jis gydytoją matė pirmą kartą ir stovėjo nuo jo vieno metro atstumu. Teigė, jog pinigų gydytojui nesiūlė, nedavė ir neketino jo papirkti.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad V. J. padarė apysunkį, tyčinį nusikaltimą, o jo kaltė buvo įrodyta liudytojų parodymais.

Teismas pažymi, kad nors ši baudžiamoji byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, tačiau paskirta bausmė vienu trečdaliu nesumažinta, nes V. J. dėl padaryto nusikaltimo neprisipažino.

Teismo paskirtą bausmę V. J. turės sumokėti per vienerius metus. Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA