Sulaikytas mikroautobusas su nelegaliu kroviniu – sakė, kad veža dezodorantą | Kas vyksta Kaune

Sulaikytas mikroautobusas su nelegaliu kroviniu – sakė, kad veža dezodorantą

MKT nuotr.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Kauno policijos pareigūnai Biruliškėse gruodžio 14 d. sulaikė krovininį mikroautobusą. Vairuotojas teigė gabenantis buities ir higienos reikmenis, tačiau patikrinus paaiškėjo, kad talpose – neteisėtas 80 tūkst. eurų vertės krovinys.

[galerija kiek=”8″]

Kauno policijos pareigūnų patrulis į krovininį mikroautobusą „Citroen Jumper“ dėmesį atkreipė miesto pakraštyje, Biruliškėse esančioje degalinėje. Mašina buvo aiškiai perkrauta – jos dugnas kone lietė žemę. Vairuotojas K. M. pareigūnams pasisakė vežantis valiklio, dezodoranto ir oro gaiviklio krovinį, nuo automobilio išties sklido aitrus specifinis kvapas.

Tačiau patikrinę mikroautobuso krovininę dalį, pareigūnai suabejojo ar išties gabenama deklaruota prekė – mašinoje buvo trys plastikinės 1000 l talpos, skleidžiančios stiprų alkoholio kvapą.

Jokių įsigijimo, gabenimo, akcizų ir pridėtinės vertės mokesčio sumokėjimą patvirtinančių dokumentų K. M. neturėjo. Atvykę muitinės kriminalistai sulaikė 3 tonų krovinį, automobilį ir vairuotoją. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 201 str. – dėl neteisėto alkoholio gabenimo, laikymo ar realizavimo. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Sulaikyto skysčio mėginiai perduoti Muitinės laboratorijai. Ekspertai nustatė, jog gabentas skystis – tiesiog šiek tiek vandeniu atskiestas spiritas. Jame nerasta jokių denatūrato priemaišų, taigi tokį spiritą itin paprasta naudoti alkoholinių gėrimų falsifikavimui.

Reikia pastebėti, kad pastarosiomis savaitėmis Lietuvoje jau ne pirmą sykį sulaikomi spirito ar falsifikuoto alkoholio kroviniai. Beveik prieš mėnesį, lapkričio 23 d., Vilniuje muitinės kriminalistai sulaikė Rusijos pilietį, atsivežusį daugiau nei porą tūkstančių butelių falsifikuotų svaigalų – degtinės ir „konjako“. O po savaitės, lapkričio 29 –ąją, Vilniuje buvo vėl sulaikytas automobilis su 80 litrų neteisėto alkoholio.

Iš viso šiemet MKT pradėjo jau 4 ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto alkoholio gabenimo (pernai pradėtas 1). Nuo 2017 m. antrojo pusmečio stebimi pokyčiai nelegalioje alkoholio rinkoje. Stiprėja tendencija, kai į Lietuvą vis dažniau įvežami falsifikuoti alkoholiniai gėrimai arba tokių gėrimų gamybai reikalinga žaliava.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA