Nuteistas girtas Kauno mariose jachtą nuskandinęs vyras | Kas vyksta Kaune

Nuteistas girtas Kauno mariose jachtą nuskandinęs vyras

Kaišiadorių rajono apylinkės teismo inf. 2017/12/15 18:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas nuteisė G. P. už tai, kad 2016 m. vasarą, būdamas neblaivus ir vairuodamas pramoginį katerį, jis atsitrenkė į burinę jachtą. Ši buvo nepataisomai sugadinta, o jos vairuotojas – sužalotas.

Kauno mariose plaukdamas 40-50 km/h greičiu, neblaivus kaltininkas taranavo ir atsitrenkė į V. K. vairuojamą burinę jachtą. Po susidūrimo burinė jachta buvo nepataisomai sugadinta ir nuskendo, o jachtą vairavęs V. K. iškrito į vandenį ir patyrė įvairius kūno sužalojimus.

Viso teisminio nagrinėjimo metu kaltinamasis G. P. savo kaltės neneigė ir pripažino, kad nelaimė įvyko dėl to, kad jis įvykio metu buvo neblaivus. Teismas konstatavo, kad vartodamas alkoholį laive, o vėliau imdamas jį vairuoti, kaltinamasis žinojo ir suprato, kad taip daryti negalima.

Pagal savo asmenines savybes bei veikos padarymo aplinkybes (vairavo katerį būdamas neblaivus, nepasirinko saugaus greičio, nepraleido pirmumo teisę turėjusios jachtos) galėjo ir privalėjo numatyti galimus dėl to kilti padarinius – susidūrimą su kitu laivu ar kitokią avariją Kauno mariose, to pasekoje, ir žmonių sužalojimą.

Nors kaltinamasis teismo prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, tačiau teismas, nenustatęs visų įstatyme keliamų reikalavimų šiam institutui taikyti, pripažino G. P. kaltu, kad dėl neatsargumo sunaikino ar sugadino svetimą turtą, padarė didelės turtinės žalos nukentėjusiam asmeniui ir neatsargiai sutrikdė sveikatą.

G. P. paskirta 2636,20 eurų bauda, taip pat priteista nukentėjusiajam atlyginti 11009,49 eurų turtinę ir 3000 eurų neturtinę žalas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA